Magic News

Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia a Suediei sunt părinţi pentru a treia oară

Prințul Carl Philip, al patrulea în ordinea succesiunii la tronul Suediei, și Prințesa Sofia a Suediei au devenit părinţi pentru a treia oară, după ce prinţesa a adus pe lume un băieţel.

Cuplul regal mai are doi băieţi, Prințul Alexander (4 ani) și Prințul Gabriel (3 ani), iar al treilea copil a primit numele Julian. 

Sofia a născut la spitalul Danderyd din Stockholm şi a părăsit spitalul la scurt timp alături de soţul ei şi de bebeluşul lor.

„Suntem atât de fericiți și recunoscători să putem să întâmpinăm în familia noastră pe cel de-al treilea fiu. Eu, Prințesa Sofia și cei doi frați mai mari am așteptat cu nerăbdare această zi. Acum așteptăm cu nerăbdare să ajungem să îl cunoaștem pe noul mic membru al familiei noastre”, a declarat Prințul Carl Philip.

În 2019, Regele Carl XVI Gustaf al Suediei a anuntat o serie de modificări în statutul Casei Regale, conform cărora copiii pe care îi au sau îi vor avea Prințul Carl Philip şi Prințesa Sofia, dar și Prințesa Madeleine și Christopher O’Neill nu vor mai fi considerați membri ai casei regale din Suedia.

Astfel copiii cuplului, dar şi ai surorii lui, Prinţesa Madeleine nu vor avea titlurile de Royal Highness (Altețe Regale) şi nu vor trebui să îndeplinească sarcini regale.

Prinţul Carl Philip, duce de Varmland, este cel de-al doilea copil şi singurul fiu al regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei şi al reginei Silvia. Deşi a fost primul în ordinea succesiunii, după schimarea legii a ajuns al 4-lea, sora lui, Prinţesa Victoria, urmând să conducă regatul.