Magic News

Documentarul cu care Tina Turner îşi ia rămas-bun de la fani

În acest weekend are premiera documentarul despre Tina Turner, un rămas-bun pe care artista îl spune fanilor săi.

Numit simplu "Tina", filmul va fi difuzat de HBO pe 27 martie în Statele Unite şi pe Sky Documentaries în Marea Britanie în acest weekend. De asemenea, va fi disponibil şi pe HBO Max. 

"Apreciez toată dragostea care mi se oferă", i-a spus artista în vârstă de 81 de ani regizorului Dan Lindsay, "dar am terminat, sunt obosită, vreau doar să trăiesc la pensie". 

Soţul ei, Edwin Bach, a descris documentarul drept un "rămas bun" al starului, spunând: "Asta a fost. Încheiere". 

Documentarul urmăreşte povestea de viaţa a Tinei, din tinereţea petrecută în Tennessee, când nu era decât Anna Mae până la căsătoria cu Erwin Bach din 2013. Între aceste momente, urmărim parcursul fenomenal al artistei, dar şi momentele de cumpănă precum căsătoria cu Ike Turner sau sinuciderea fiului ei în 2018.

În ciuda fericirii pe care o trăieşte alături de Edwin Bach, Tina are în continuare coşmaruri din cauza violenţei lui Ike. “Binele nu echilibrează răul. Viaţa mea a fost plină de maltratare, istoria nu poate fi povestită altfel. Aceasta este realitatea. Acesta este adevărul.”

Tina nu le ascunde nimic fanilor, dezvăluindu-le problemele de sănătate, precum accidentul vascular celebral, cancerul sau problemele renale, moment în care soţul ei i-a donat un rinichi pentru a-i salva viaţa.

Documentarul cuprinde interviuri cu artista, care locuieşte de mulţi ani în Elveţia, dar şi cu actriţa Angela Bassett, care a jucat rolul Tina Turner în filmul „What's Love Got to Do with It” (1993), cu Oprah Winfrey, jurnalistul Kurt Loder, dramaturgul Katori Hall şi cu soţul cântăreţei, Erwin Bach. Pe lângă acestea, vedem imagini şi înregistrări audio inedite.