Magic News

Paris Jackson, amabasadoarea noii colecţii sustenabile semnată Stella McCartney

Stella McCartney, fiica lui Paul McCartney, şi Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson, şi-au unit forţele pentru o colecţie cu totul atipică.

Stella a imaginat o nouă colecţie ecosustenabilă, ea renunţând la piele şi blană în favoarea unui înlocuitor de piele făcut din ciuperci şi încercând să înlocuiască mătasea cu proteine de drojdie.

După ce a realizat o geantă de mână din miceliu în 2020, designerul britanic merge mai departe, prezentând o ţinută completă compusă din sutien și pantaloni cargo, ale căror panouri au fost realizate dintr-un material numit Mylo. Acest lucru contrastează cu îmbrăcămintea din PET-uri reciclate (un material obținut din sticle de plastic).

„Cred cu tărie că această comunitate a Stellei nu ar trebui să aleagă niciodată între eleganță și responsabilitatea față de mediu. Astăzi este posibil cu Mylo”, a spus Stella McCartney.

Pionieră a modei sustenabile – „fără piele, fără blană”, designerul britanic a apelat la echipele Bolt Threads pentru a-și proiecta piesele. Start-up-ul californian este recunoscut pentru că dorește să transforme industria textilă deosebit de poluantă prin recrearea anumitor fibre naturale în laboratoare care iau aspectul de piele sau fir de mătase.

Iar Paris Jackson, care de câțiva ani se pronunță în favoarea apărării animalelor, fost alaeasă ambasadoarea acestei campanii. Purtând haine care îi lasă la vedere braţele tatuate, Paris a pozat în mijlocul naturii în ţinuta imaginată de Stella.  

Pentru moment, hainele prezentate de ea nu sunt destinate comercializării. Designerul şi-a dorit să ofere o imagine a ceea ce va oferi în următoarele colecții.