Magic News

Premiile Grammy 2021 - Principalii câştigători. Beyonce a devenit cea mai premiată femeie din istoria galei

Cea mai aşteptată gală din istoria muzicii a avut loc aseară la Los Angeles Convention Center, gazda ceremoniei fiind Trevor Noah.

„Folklore” al lui Taylor Swift a fost desemnat albumul anului, iar Beyoncé a devenit cea mai premiată femeie din istoria distrincţiilor acordate de Recording Academy, după ce a aryista a primit patru noi trofee.

A fost un show cu totul special, organizat astfel înct să respecte regulile sanitare, artiştii şi invitaţii fiind testaţi înainte pentru Covid-19.

Harry Styles a deschis seria de recitaluri, iar printre artiştii care au performat s-au aflat Dua Lipa, Taylor Swift, BTS şi Post Malone. Unii dintre artişti au cântat live, pe patru scene, iar în cazul altora reprezentaţiile au fost pre-înregistrate.

Cu un total de 28 de premii, Beyoncé a devenit cea mai premiată femeie din istoria premiilor Grammy, devansând-o pe Alison Krauss. Artista este acum pe locul 6 în topul artiştilor premiaţi, femei şi bărbaţi, fiind la egalitate cu Quincy Jones.

Beyoncé a primit patru trofee - împreună cu Megan Thee Stallion („Savage (Remix)”) - cea mai bună reprezentaţie rap şi cel mai bun cântec rap, „Black Parade” - cea mai bună reprezentaţie R&B, şi „Brown Skin Girl” - cel mai bun videoclip muzical.

Taylor Swift a devenit duminică seară prima femeie care a câştigat trei trofee la categoria „albumul anului”. Ea a mai primit acest premiu pentru „Fearless”, în 2010, şi pentru „1989”, în 2016. „Folklore”, câştigător la gala de anul acesta, este al optulea album al ei.

Iată principalii câştigători ai Premiilor Grammy 2021:

Record of the Year: Billie Eilish, “Everything I Wanted”

Album of the Year: Taylor Swift, Folklore

Best R&B Performance: Beyoncé, “Black Parade”

Best Pop Vocal Album: Dua Lipa, Future Nostalgia

Best Rap Song: Megan Thee Stallion featuring Beyoncé, “Savage”

Song of the Year: H.E.R., “I Can’t Breathe”

Best Pop Solo Performance - “Watermelon Sugar,” Harry Styles

Best Country Album - Wildcard, Miranda Lambert

Best Rock Song - “Stay High, Brittany Howard (Brittany Howard)

Best Rock Performance - “Shameika,” Fiona Apple

Best Pop Duo/Group Performance - “Rain on Me,” Lady Gaga and Ariana Grande

Best R&B Album - Bigger Love, John Legend

Best Music Video - “Brown Skin Girl,” Beyoncé