Magic News

Florin Călinescu i-a acordat Golden Buzz-ul unui tânăr care a crescut la orfelinat – “Asta înseamnă viață!”

“Românii au talent” a programat o nouă ediţie la finalul căreia a fost acordat un Golden Buzz de către Florin Călinescu.

Ghintan Ion Mihail, cu numele de scenă GIM, i-a cucerit pe jurații de la “Românii au talent” cu prestația sa, iar Florin Călinescu, extrem de emoţionat de prestaţia şi de povestea concurentului a apăsat butonul.

Crescut la orfelinat de la 9 luni, şi-a ăsit un refugiu în muzică, a făcut Liceul de muzică şi cântă despre ce este şi ce vede.

Florin Călinescu l-a întrebat dacă vrea să fie bunicul lui şi l-a trimis în semifinale, iar Gim s-a bucurat ca un copil. “Asta înseamnă viaţă”, a exclamat el.

GIM a găsit în el puterea de a le mai transmite un mesaj celor de acasă, după interpretarea emoționantă de pe scenă: ”Dacă ar fi să zic un lucru, să audă o țară întreagă, ar fi: bă, dacă vă merge prost, dacă aveți o viață vai și amar, dacă sunteți vai și amar de voi men, jur, faceți, trageți și îndurați că într-o zi vă pune Dumnezeu mâna în cap, fac pariu cu cine vrei tu”.

Visul lui Gim este acela de a deschide o casă de copii, total diferită de cea în care el a crescut. Despărţit de fratele lui, care a fost înfiat, Gim a fugit din orfelinat la 11 ani şi a trăit pe străzi.

”Am stat trei ani de zile în stradă,(...) noi avem acolo în Timișoara niște țevi, am săpat dedesubt, am pus cartoane, păturici, să nu se simtă umezeala aia,...emană atâta căldură că puteam să stau și în pielea goală în timpul iernii. Iar când era foamea aia, făcea Dumnezeu, că altcineva nu putea să facă, să am mă..să primesc, știi...fără să cer”. În acea perioadă, tănărul a lucrat cu ziua ca muncitor pe șantier.

Salvarea lui a fost şcoala, iar profesorii l-au ghidat, astfel încât Gim a avut curajul să participe la un casting şi a ajuns să joace în serialul “Hackerville”.

Acum este în semifinale la “Românii au talent” şi are mari şanse să câştige această ediţie, după cum a spus şi Andi Moisescu: ”Este fără doar și poate, unul dintre concurenții care au șanse mari să câștige emisiunea Românii au talent” sezonul acesta, pentru că zgândără această coardă emoțională. Fiecare dintre noi s-a lovit de multe ori în viață de nedreptatea asta, știi...Îl vedem pe el un fel de purtător de drapel, e un fel de ambasador al luptei noastre cu nedreptatea”.