Magic News

Griviţa 53, un teatru care se construieşte cărămidă cu cărămidă, mărţişor cu mărţişor

Grivița 53 este concretizarea visului de 21 de ani al lui Chris Simion-Mercurian, scriitoare și regizoare.

A publicat prima carte, „Dragostea nu moare”, la 16 ani. A semnat regia a peste 30 de spectacole de teatru și a înființat alături de scriitorul francez Pascal Bruckner cea mai longevivă companie de teatru independent din România, Compania de Teatru DAYA.

Acum, regizoarea construieşte un teatru pe Calea Griviței, la numărul 53, pe terenul cumpărat de Chris cu banii obținuți din vânzarea casei bunicii sale, prin curățarea, consolidarea și reabilitarea clădirilor care există deja acolo.

Proiectul se va finanța din donațiile prietenilor Grivița 53. Teatrul se construieşte acum şi mărţişor cu mărţisor, mărţisoarele fiind cărămizi în miniatură, obiecte unicat create de copiii de la Galeria Basil. Un marţisor costă 53 de lei, iar banii strânşi merg la construcţia teatrului Griviţa 53

Pe site-ul teatrului, grivita53.ro, cei care doresc să susțină inițiativa pot achiziționa cărămizi, ferestre, scaune și alte componente ale teatrului, într-un sens metaforic, în schimbul sumelor care ajută la construcția proiectului.

Puteti face precomanda de mărţişoare la 0727.100.856 sau pe pagina de facebook Grivita 53 (mesaj privat). Martisoarele se primesc cu autograf de la actorii ctitori G53.

.