Magic News

Suma uriaşă strânsă de Bernie Sanders cu fotografia sa devenită virală

Imortalizat de fotograful AFP Brendan Smialowski la învestirea lui Joe Biden, senatorul Bernie Sanders a devenit subiectul a sute de meme-uri.

Acesta a anunţat că va dona oranizaţiilor caritabile suma de 1,8 milioane de dolari strânşi din vânzarea produselor cu deja celebra fotografie cu el îmbrăcat într-o ţinută “morocănoasă-chic”, în care mănuşile de lână au fost în centrul atenţiei.

Bernie Sanders a devenit un star pe internet, artisti şi actori pubblicând pe paginile lor fotografii cu Bernie aşezat în diverse situaţii cu ajutorul unor montaje comice.

Senatorul independent de Vermont a obţinut  astfel 1,8 milioane de dolari "în cinci zile pentru organizaţiile caritabile" din acest stat rural din nord-estul Statelor Unite, ca urmare a vânzării de produse în care apare "cu mănuşile sale împletite" în ziua învestirii noului preşedinte democrat.

Tricouri, pulovere şi alte produse au fost puse în vânzare pe site-ul său pe 21 ianuarie şi stocurile s-au epuizat în 30 de minute. Iar noile produse adăugat în acest weekend au fost vândute până luni dimineaţă, se arată în comunicat.  

"Jane (n.r. - soţia sa) "şi cu mine suntem impresionaţi de creativitatea arătată de atât de mulţi oameni (...) şi suntem încântaţi să ajutăm locuitorii din Vermont care au nevoie", a scris el în comunicat.                

"Dar chiar şi această sumă nu va putea înlocui acţiunea Congresului şi voi face tot ce voi putea la Washington pentru a mă asigura că muncitorii din Vermont să obţină susţinerea de care au nevoie în cea mai gravă criză pe care o traversăm de la Marea criză economică", a adăugat senatorul.

Getty Images, agenţia care distribuie fotografii AFP în Statele Unite, este care care "va face donaţiile". Brendan Smialowski consideră "impresionantă" evoluţia acestei imagini şi "tot ce a rezultat". 

"Când am făcut această fotografie, m-am gândit că este un moment bun, că merită câteva instantanee", a spus el miercuri pentru AFP.