Magic News

Preşedintele Joe Biden şi-a adus câinii la Casa Albă

Major şi Champ, doi ciobăneşti germani, s-au instalat la Casa Albă alături de stăpânul lor, Joe Biden.

Cel de-al 46-lea preşedinte al Americii reinstituie tradiţia animalelor la Casa Albă, după ce predecesorul său, Donald Trump, nu a avut niciun animal de companie.

Major şi Champion au 2, respectiv 12 ani şi fiecare are o poveste a sa. Champion a venit în familia Biden în 2008, iar numele lui are o semnificaţie emoţională, acesta fiind numele cu care tatăl lui Biden i se adresa pentru a-l încuraja.

Major a fost adoptat de la Delaware Humane Association în noiembrie 2018, fiind astfel primul câine dintr-un adăpost care locuiește la Casa Albă de când aceasta este reședință prezidențială. Animalele preşedinţilor Americii au fost mereu în centrul atenţiei şi au apărut în fotografii adorabile.

Barack Obama i-a adus la Casa Albă pe Sunny și Bo, doi câini de apă portughezi, Bill Clinton i-a avut pe Buddy, un labrador retriever, și pe Socks, o pisică adoptată.

În ultimii 4 ani, cât SUA au fost conduse de Donald Trump, la Casa Albă nu a locuit niciun câine, Trump fiind primul preşedinte din ultimii 120 de ani care nu a avut câine. Şi acest lucru i-a atras numeroase critici lui Donald Trump.

Înaintea lui, William McKinley, al 25-lea preşedinte al SUA, care a ocupat funcţia între 1897 şi 1901, avea un papagal, pisici şi cocoşi.

Donald Trump nu a fost singurul preşedinte american fără câine, Andrew Johnson (preşedinte între 1865 - 1869), James K. Polk (1845-1849) şi Martin Van Buren (1837-1841) neavând animale de companie.

Tradiţia de a aduce animale la Casa Albă a fost instituită de John Adams, al doilea preşedinte (1797-1801) şi primul rezident al Casei Albe, care avea trei câini şi doi cai.