Magic News

Lady Gaga şi Jennifer Lopez cântă la ceremonia de învestire a lui Joe Biden

Mai sunt câteva zile până la ceremonia de învestire a lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Uite ale Americii, iar echipa preşedintelui democrat a oferit detalii despre evenimentul din 20 ianuarie de la Washington.

Lady Gaga, mare susţinătoare a lui Biden, va fi cea care va interpreta imnul naţinal, iar Jennifer Lopez a fost invitată, de asemenea, să cânte la ceremonie.

Lady Gaga va cânta pe treptele Capitoliului imnul naţional după ce în 2009 Barack Obama a invitat-o pe Aretha Franklin să cânte la ceremonia de învestire, iar patru ani mai târziu, la al doilea mandat, Obama a ascultat-o cântând pe Beyonce.

Lady Gaga, pe care Joe Biden a numit-o “marea lui prietenă” a cântat şi la ultimul miting al democratului, cei doi lucrând împreună la o campanie împotriva hărţuirii sexuale când Biden era vicepreşedinte.

În 2017, Donald Trump, fără prea mulţi simpatizanţi în rândul artiştilor, s-a mulţumit cu cântăreţi mai puţin celebri la ceremonia lui de învestire. De cealaltă parte, Joe Biden a fost puternic susţinut pe tot parcursul campaniei sale de starurile din lumea muzicală care au avut luări de poziţie în favoarea candidatului democrat.

Desfăşurată sub tema “America Unită”, ceremonia nu va semănă cu nicio alta dinainte din cauza pandemiei. Ţara înregistrează cele mai multe decese, iar americanii au fost sfătuiţi să urmărească ceremonia de acasă. După ce partizanii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul pe 6 ianuarie, ceremonia se va desfăşura într-un climat de tensiune, securitatea fiind sporită şi 20.000 de mii de soldaţi din Garda Naţională fiind aduşi în capitală.

În seara învestirii lui Biden, Tom Hanks va fi gazda unei emisiuni difuzată de toate posturile de televiziune, iar printre invitaţi se vor afla Jon Bon Jovi sau Justin Timberlake.