Magic News

De la primul la ultimul Bond... James Bond

Toată această așteptare pentru „No Time To Die”, care pare că nu se mai termină, poate fi și benefică pentru fanii francizei, pentru că au la dispoziție timpul necesar de a revedea filmele de până acum, disponibile toate din luna decembrie pe HBO, și de a observa cum a evoluat acest univers, de la primul la ultimul Bond.

SEAN CONNERY este responsabil direct pentru succesul filmelor cu James Bond, dar a avut întotdeauna o relație de love&hate cu acest personaj, fiind actorul care l-a interpretat pe agentul 007 în primele 5 filme cu 007: „Dr. No” (1962), „From Russia with Love” (1963), „Goldfinger” (1964), „Thunderball” (1965) și „You Only Live Twice” (1967). A luat apoi decizia de a renunța la acest rol, fiind înlocuit de George Lazenby, un actor relativ necunoscut și care anunțase că acceptă sacoul lui Bond o singură dată. Connery a revenit în „Diamonds Are Forever” (1971) și, 12 ani mai târziu, în „Never Say Never Again” (1983) - care e un film cu James Bond, deși nu e un film ‘Bond’ în mod oficial. Toate cele 7 producții au fost extrem de populare, lucru care s-a reflectat și în încasări, dar și în faptul că Sean Connery a devenit sinonim cu acest rol și nu v-a scăpa niciodată de această asociere.

Sean Connery nu ascundea faptul că-l ura pe Bond şi în timpul filmărilor pentru al treilea film el a declarat unui reporter că, dacă dai la o parte toate elementele exotice, agentul 007 e „doar un banal și plictisitor polițist britanic”. Chiar și așa i-a fost foarte greu să renunțe la rol. „You Only Live Twice” trebuia să fie ultimul film Bond cu Connery, dar s-a reîntors în „Diamonds Are Forever”, 4 ani mai târziu. A făcut-o nu pentru că ar fi devenit nostalgic, ci pentru bani și pentru posibilitatea de a produce două filme la alegere. Apoi, s-a mai întors încă o dată, 12 ani mai târziu, pentru „Never Say Never Again”... tot pentru bani, mai exact, pentru 5 milioane de dolari.

Citeste continuarea AICI