Thrive

Camelia Potec - Cum se menţine în formă în sezonul rece (şi nu numai) o campioană olimpică

Camelia Potec, campioană olimpică la nataţie, a fost invitată în matinalul Magic Morning cu Liana Stanciu.

Ea ne-a dezvăluit cum arată stilul său de viaţa şi cum reuşeşte să se menţină în formă în sezonul rece. Camelia Potec a recunoscut că mănâncă mai mulţi carbohidraţi, bea uneori prea multe sucuri dulci, dar cu cât întrece măsura cu atât face mai multă mişcare şi mai mult sport. Este una dintre regulile care o ajută cel mai mult. “Nu mă simt bine, nu pot dormi dacă am exagerat cu mâncarea şi nu fac mişcare.” Camelia Potec spune că organismul ei îi cere să facă mişcare.

Sportiva mănâncă salate vara, dar iarna mai exagerează cu mâncarea, iar acum abia aşteaptă sărbătorile. Cu toate acestea are aceeaşi mărime de blugi de 20 de ani, deşi a luat multe kilograme când a fost însărcinată, pe care le-a dat însă jos tot prin sport. Camelia Potec nu mai ia vitamine, îşi face analizele o dată pe an şi încearcă să se menţină prin alimentaţie şi sport.

Sportiva spune că cei mici sunt oglinda părinţilor şi a povestit despre fetiţa ei, care este la fel de activă ca mama ei. “La un interval de 2 ore trebuie să ies să iau aer”.

Campioana olimpică nu doarme aşa cum ar trebui şi nu îşi mai permite luxul de a dormi la prânz. Doarme însă 7 ore pe noapte.

Pentru ea cel mai bun remediu împotriva stresului este apa. “Pentru mine apa este un mediu care mă scapă de tot stresul. Nu vorbesc neapărat despre bazin. Vorbesc despre o baie fierbinte în care stau cel puţin 10 minute cu capul în apă să mă relaxez.” După-amiaza sau seara, cu două ore înainte de somn, Camelia face sport.