Magic News

Interviu Diana Krall

Cand a inceput povestea ta de dragoste cu muzica?

Am crescut intr-un mediu in care muzica era foarte importanta, ascultam tot timpul muzica, foarte mult m-a ajutat colectia de discuri a tatalui meu, asadar cred ca povestea mea de dragoste cu muzica a inceput inca din prima clipa de viata.

Dragostea pentru muzica vine din partea familiei tale, ai simtit vreodata ca acestia te-au impins spre o cariera in lumea divertismentului?

Nu, deloc. Parintii mei sperau ca eu sa merg la facultate si sa ma indrept spre un loc de munca normal.

Stiau ca imi doresc sa cant, dar in acelasi timp stiau si ca e foarte greu sa supravietuiesti ca artist de jazz. S-au bucurat foarte tare atunci cand au vazut ca am parte de succes si ca pot avea o viata buna cantand jazz.

Ai propriul tau cont pe reteaua de socializare Twitter, iti place aceasta metoda de interactiune cu fanii? Te simti mai aproape de ei?

Contul a fost setat de reprezentantii mei … dar - din pacate - in ultima perioada nu prea am mai avut timp de el, am doi copii de crescut si treaba asta imi ocupa tot timpul. O sa incerc in viitor sa fiu mai activa.

Ai avut sansa de a colabora cu Ray Charles, cum a fost aceasta experienta pentru tine?

Una dintre cele mai speciale experiente din viata mea. Am fost doar noi doi impreuna intr-un studio, fara aparatura moderna, fara programe de calculator, doar noi doi cantand, a fost impresionant.

Cum ai ajuns sa-l cunosti pe sotul tau, Elvis Costello?

L-am cunoscut la ceremonia de decernare a premiilor Grammy. Am prezentat impreuna evenimentul.

Cat de repede ai stiut ca el este alesul?

Nu stiu, dar s-a intamplat destul de repede. Am fost prieteni pentru o scurta perioada si apoi am trecut la urmatorul nivel al relatiei noastre si atunci am stiu ca el este alesul.

Ce le spui oamenilor care nu inteleg muzica jazz?


Sunt multi oameni care nu inteleg multe lucruri. Nu stiu daca "inteleg" este cuvantul pe care l-as folosi, trebuie sa simti muzica, sa simti ca te reprezinta. Unii oameni prefera cartile clasice, alti inclina spre cartile moderne, e vorba despre preferinte aici, important este ca ceea ce asculti sa te reprezinte.

Care este artistul tau de jazz preferat?

Sunt atat de multi, Living Or Not Living, Christian McBride, John Clayton, sunt foarte multi artisti pe care ii admir. Nu as putea sa ma opresc asupra unui singur favorit.

Unde te vezi peste 10 ani? Inca pe scena, cantand, inregistrand piese noi?


Asa sper, asta imi doresc, ar fi minunat sa pot face ceea ce fac astazi si peste 10 ani.

Acum cativa ani ai inregistrat un album de Craciun, esti religioasa?

Nu stiu daca sunt religioasa, dar cred in existenta unei forte creatoare. Am crescut intr-un mediu in care religia era destul de importanta. Nu sunt neaparat religioasa dar sunt cu siguranta foarte spirituala.

Cum ti s-a schimbat viata de cand ai devenit mama?


Copiii mei sunt cel mai bun lucru care mi s-a intamplat. Sunt mult mai fericita decat eram in trecut.

Ai inregistra vreodata o piesa pop?

Am inregistrat in trecut piese pop, am colaborat cu Billy Joel, dar nu stiu daca as inregistra vreoadata o piesa ce s-ar putea incadra in muzica pop a zilelor noastre.

E cineva in lumea muzicii pop cu care ti-ar placea sa lucrezi?

Mi-ar placea sa colaborez cu Paul McCartney. Imi plac multi artisti pop, imi place foarte mult Norah Jones, cred ca ea este extraordinara. Imi place mult Jack White, sunt foarte multi artisti buni.

Care este locul tau preferat in lume?

Vancouver, Canada.

Ai un mesaj pentru fanii tai din Romania?

Astept cu nerabdare sa ajung in Romania si am inteles ca aveti doua cluburi de jazz in Bucuresti, mi-ar face mare placere sa am ocazia de a merge intr-unul dintre aceste cluburi si sa ascult muzica jazz romaneasca. Sunt foarte incantata pentru ca voi canta in Romania, imi doresc sa aduc muzica buna la Bucuresti.