Magic News

Dieta anti-îmbătrânire. Care sunt cele mai inteligente alegeri alimentare pe care le putem face

Un stil de viaţa sănătos ce include odihnă, practicarea unui sport în mod regulat, evitarea fumatului, hidratarea optima şi o dietă bogată în alimente sănătoase poate fi cea mai bună modalitate de a lupta împotriva îmătrânirii.

O alimentaţie sănătoasă şi echilibrată poate avea efecte miraculoase asupra organismului nostru,

Când ne punem pe farfurie alimente care conţin multe vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali, un întreg proces se derulează. Avem energie, nu ne îngrăşăm, corpul poate lupta împotriva radicalililor liberi, iar pielea arată bine.   

Stilul nostru de viaţă influenţează în mod clar felul în care arată pielea noastră, iar specialiştii au stabilit rolul major al unor grupe de alimente în procesul antiîmătrânire. Alimentele se clasifica în trei categorii: proinflamatorii, neutre şi antiinflamatorii. Consumul de alimente antiinflamatorii, bogate în substanţe antioxidante poate încetini procesul de îmbătrânire.

Astfel, din dieta noastră nu ar trebui să lipsească antioxidanţii, vitaminele şi oligoelementele.

Vitamina E este prezentă în nuci alune, uleiuri vegetale, cereale integrale sau peşte. Vitamina A, care are un rol major în elasticitatea pielii, o regăsim în ouă şi produse lactate.

Alte surse de antioxidanţi sunt vitaminele B5 şi B8 care ajută la hidratarea pielii. Pe prima o găsim în carne, ciuperci, leguminoase, fructe şi legume. Cea de-a doua este prezentă în fructe şi legume. Vitamina C ne ajută în lupta împotriva agresiunilor exterioare şi participă la buna funcţioanre a celulelor. Citricile şi pătrunjelul conţin mari cantităţi de vitamina C şi pot fi consumate pe parcursul întregului an.

Oligoelementele precum zincul, fierul, seleniul şi magneziul sunt esenţiale în buna funcţionare a organismului. Ceapa, varza, peştele, leguminoasele conţin seleniu, zincul este prezent în fructele de mare, ouă, carnea roşie, iar magneziul în orez, ananas sau nuci.

Cele 10 super-alimente, cu o mare activitate antiinflamatorie sunt: 

  1. Fructele acai 
  2. Vegetale din genul Allium: usturoi, ceapă, praz, ceapa verde, arpagic ăi hasma 
  3. Orzul 
  4. Alimente verzi, precum grâul încolţit 
  5. Hrişca
  6. Fasole şi linte 
  7. Ardei iuţi 
  8. Nuci/alune şi seminţe 
  9. Germeni de cereale 
  10. Iaurt sau kefir