Magic News

Mihaela Sofrone - Povestea unei femei care a avut cancer de sân - “O dată ce ai fost faţă în faţă cu moartea, acum eşti pregătit să câştigi tot”

Mihaela Sofrone, lector universitar, doctor în sociologie, a fost invitată în matinalul Magic Morning cu Liana Stanciu.

Ea este şi invitata de astăzi a emisiunii “Spune pe bune” de pe Magic TV unde vorbeşte despre lecţiile de viaţă.

Colegii de la Thrive Global România au un articol despre cum să îţi găseşti şi, mai ales, să îţi păstrezi forţa interioară, iar Mihaela Sofrone este cel mai bun exemplu.

Mihaela Sofrone are o poveste impresionantă, la 31 de ani fiind diagnosticată cu cancer după care a trecut printr-un divorţ. “Uneori găsim forţa interioară doar când e greu, pentru că nu o luăm în seama”, a declarat invitata noastră.

Ea a reuşit să se cunoască, să se conecteze la forţa sa interioară. “Toţi avem momente în care nu mai avem ce pierde. Cunoştem starea când forţa aceea vitală te cam lasă”.

 

Mihaela Sofrone spune că viaţa după cancerul de sân este diferită decât cea dinainte. Viaţa de după cancer e o viaţă cu multe provocări şi cu tendinţe de a claca. “Nu e imposibil să depăşeşti, să creşti, să te dezvolţi. Important e să îţi găseşti pârgiile. O dată ce ai fost faţă în faţă cu moartea, acum eşti pregătit să câştigi tot”.

Mihaela Sofrone spue că cel mai greu i-a fost după ce soţul ei a plecat. “Cel mai greu e când te uiţi în oglindă şi vezi că nu mai arăţi ca înainte, când îţi dai seama că ai rămas singură, când te simţi prin plecarea partenerului respinsă şi abandonată, pentru faptul ca nu mai ai un sân sau nu îi mai ai pe ambii.”

Mihaela Sofrone s-a agăţat de trăirile frumoase, de fiecare lucru care îi făcea plăcerea, de lucruri constructive. Pentru ea a urmat masterul, doctoratul, formările în psihologie, implicarea în diferite proiecte. “Toate lucrurile acestea îmi dădeau viaţă, valoare”.