Magic News

Elton John lansează “Jewel Box”, o colecţie de piese celebre şi altele necunoscute

Elton John va lansa pe 13 noiembrie „Elton: Jewel Box”, care va conţine 148 de cântece compuse pe parcursul carierei sale de peste jumătate de secol, între care se vor afla şi 60 de piese necunoscute publicului.

“Jewel Box” va conţine 8 discuri, fiecare album fiind dedicat unei perioade din cariera lui.  Colecţia este precedată de piesa „Sing Me No Sad Song”, compusă în 1969 şi nelansată anterior.

„Să sap prin fiecare perioadă a carierei mele în aşa detaliu pentru «Jewel Box» a fost o plăcere absolută. Ascultând din nou aceste piese demult pierdute, găsesc greu de înţeles cât de prolifici eram, eu şi Bernie, la începuturi”, a transmis Elton John. 

Într-o carieră de peste 50 de ani, Elton John a lansat 30 de albume de studio, vândute în peste 200 de milioane de exemplare. Din 1967, colaborează cu textierul Bernie Taupin.

Artistul a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame în 1995. În 1992, el a fost inclus în Songwriter's Hall of Fame, iar doi ani mai târziu, în Rock and Roll Hall of Fame.

Are două premii Oscar, primul primit în 1995, pentru „cel mai bun cântec original” - „Can You Feel the Love Tonight”, din animaţia „Lion King”. Al doilea Premiu Oscar l-a câştigat în 2020 cu piesa „I'm Gonna Love Me Again" din filmul „Rocketman”, semnată împreună cu Taupin.

A fost nominalizat de 34 de ori la premiile Grammy, a triumfat de cinci ori şi a primit un Grammy onorific.

În 2018, a început a început turneul “Farewell Yellow Brick Road”, ultimul din cariera sa impresionantă derulată pe parcursul a peste 50 de ani. “Farewell Yellow Brick Road” a fost gândit ca un turneu, grandios care urma să se întindă pe o perioadă de 3 ani, timp în care Elton John trebuia să susţină 300 de concerte pe 5 continente.

În 2020, turneul a fost oprit din cauza pandemiei, însă Elton John s-a adaptat situaţiei si a susţinut un concert caritabil din propria sufragerie pentru a lupta împotriva Covid-19.