Magic News

Festivalul de film de la Veneţia 2020 - Cele mai frumoase apariţii de pe covorul roşu. Masca, accesoriul obligatoriu

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia a început pe 2 septembrie în condiţii speciale din cauza pandemiei de coronavirus.

Celebrităţile şi-au făcut apariţia la ceremonia de deschidere purtând ţinute elegante, accesorizate cu măşti.

Festivalul de la Veneţia este cel mai important eveniment al cinematografiei care se desfăşoară anul acesta în Europa, după ce Festivalul de film de la Cannes a fost anulat.

Cate Blanchett, preşedintele juriului, şi Alberto Barbera, directorul festivalului, ambii purtând mască, s-au salutat simbolic cu cotul pe covorul roşu.

Actriţa australiană a arătat splendid într-o rochie Esteban Cortazar, pe care a mai îmbrăcat-o şi în 2015, la premiera filmului “Carol” de la London Film Festival.

Tilda Swinton, care a primit Lifetime Achievement award, a apărut cu o mască veneţiană, modelul Taylor Hill a arătat perfect într-o rochie Etro cu print floral, iar Roberta Armani a purtat o rochie creată de Giorgio Armani, unchiul ei.

Festivalul s-a deschis cu filmul “Lacci”, în regia lui Daniele Luchetti, o peliculă comparată cu “Marriage Story”.

Săptămăna aceasta vor mai avea premiera filmul “Greta”, despre Greta Thunberg, “The Human Voice”, în regia lui Pedro Almodovar sau “The World to Come”, cu Vanessa Kirby, Katherine Waterston şi Casey Affleck.

Festivalul se încheie pe 12 septembrie, când juriul prezidat de Cate Blanchett va desemna câştigătorii competiţiei oficiale, şi va acorda Leul de Aur.