Magic News

George şi Amal Clooney au donat bani pentru Liban

George şi Amal Clooney au făcut o donaţie către trei fundaţii libaneze care le oferă ajutor locuitor din Beirut, după ce capitala Libanului a fost zguduită de o explozie violentă.

Amal Clooney, avocat specializat în drept internaţional, este născută în Liban şi este căsătorită cu actorul actorul George Clooney din 2014

Celebrul cuplu a oferit 100.000 de dolari pentru Lebanese Red Cross, Impact Lebanon şi Baytna Baytak şi speră ca exemplul lor să fie urmat şi de alţi oameni.

„Amândoi suntem foarte îngrijoraţi de situaţia oamenilor din Beirut şi de dezastrul cu care s-au confruntat în ultimele zile”, au declarat cei doi. „Trei organizaţii caritabile pe care le-am găsit oferă ajutor esenţial în teren: Lebanese Red Cross, Impact Lebanon şi Baytna Baytak. Le vom dona 100.000 de dolari şi sperăm că şi alţii vor ajuta cum pot”, au mai spus cei doi.

La începutul anului, George şi Amal Clooney au donat 1 milion de dolari pentru a sprijini lupta împotriva Coronavirusului.

Beirutul a fost zguduit marţi de o explozie violentă după ce 2.750 de tone de nitrat de amoniu, depozitate necorespunzător în port, au explodat. 135 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar peste 5000 au fost răniţi. Suflul exploziei a dărâmat numeroase locuinţe, 300.000 de oameni pierzându-şi casele. Libanul se afla deja de ani buni într-o criză economică profundă.