Magic News

Liana Stanciu îşi donează ziua de naştere pentru un proiect incredibil #caravanamicrodus, iniţiat de Melania Medeleanu

Melania Medeleanu a fost în direct în matinalul Magic Morning prezentat de Liana Stanciu.

Melania a construit o grădină terapeutică pentru pacienţii internaţi la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu (Bălăceanca), după ce a înţeles în perioada pandemiei cât de greu este să fii izolat.

Sărbătoriţii lunii sunt invitaţi să renunţe la cadouri şi flori şi să îşi îndemne prietenii şi cunoscuţii să facă o donaţie pentru aceasta gradina sau pentru proiectul #caravanamicrodus.  

Liana Stanciu, care îşi aniversează ziua pe 24 iulie, a anunţat că îşi va dona anul acesta ziua de nastere unui proiect incredibil #caravanamicrodusiniţiat tot de Melania. 

"Imi plac florile, cărțile, ciocolata, accesoriile și multe altele. Anul asta, de ziua mea, nu vreau nimic altceva decât sa fim sănătoși și sa adunam bani pentru un proiect incredibil #caravanamicrodus. Poți trimite un sms sau dona aici.", scrie Liana pe pagina sa de Facebook. 

Melania şi-a donat si ea ziua de naştere pentru Gradina terapeutica, la fel ca şi medicul Vasi Rădulescu, iar Gradina va fi gata săptămâna viitoare.  

Un pacient i-a spus Melaniei că pe cei internaţi acolo nu îi mai aşteaptă nimic dincolo de zidurile instituţiei. În luna aprilie, după ce designerul Adina Buzatu le-a creat haine pacienţilor, Melania Medeleanu urma să îi ducă la o piesă de teatru, care s-ar fi jucat special pentru ei, iar actorii le-ar fi spus că îi văd.

Deşi nu mai pot ieşi, aceşti oameni au nevoie de ceva util, care să le facă bine. “Ultima oară erau 120 de pacienţi. Sunt unii care rămân acolo toată viaţa.”

Iar pacienţii care ies poartă eticheta “Bălăceanca”. “Nimic nu poate să-i facă mai rău unui om decât o etichetă”, spune Melania.

De asemenea, Melania a vorbit despre #caravanamicrodus un duş mobil recreat dintr-un microbuz şi recompus la Cluj, care va avea două cabine de duş, toaletă, chiuvetă.

 “În luna august vom merge în 10 sate din Moldova alături de Fundaţia Bethany, vom ajunge la 500 de copii, care vor avea posibilitatea să facă duş şi să primească produse de igienă”.

“Pe termen lung, soluţia este la autorităţi”, spune Melania Medeleanu, iar oamenii care vor să ajute pot face donaţii de 4 euro la 8862 cu mesajul DUŞ.

Informaţii suplimentare găseşti pe site-ul Asociaţiei Zi de Bine (Zidebine.ro).