Thrive

Diana Pavelescu, expert degustător de vinuri - “Vinul creează o emoţie. E ceva magic”

Diana Pavelescu, expert degustător de vinuri, a fost invitată în matinalul Magic Morning prezentat de Liana Stanciu.

Una dintre puţinele femei degustător de vinuri din România este şi invitata de astăzi a emisiunii “Good vibes, good coffee”, un concept Thrive Global România pentru Magic FM.

Diana Pavelescu se află la Atena în aceste zile, unde are ocazia să încerce şi vinurile greceşti tradiţionale. “Grecii au reuşit să facă o treabă foarte bună cu promovarea acestor vinuri”.

Ea ne-a povestit că nu i-a fost uşor să facă această meserie, mai ales în România, unde mentalitatea este aşa cum este.

Colegii de la Thrive Global România au un articol despre slow living, după secolul vitezei oamenii dorindu-şi viaţa liniştită a bunicilor noştri. Diana spune că e foarte important să ne bucurăm de fiecare clipă, de lucrurile simple, de o privelişte frumoasă, de un pahar de vin bun băut în compania unei persoane dragi.  

“Vinul creează o emoţie şi împreună cu atmosfera, cu persoana îţi creează amintirea vinului şi gustul vinului. Clar devine mai bun. E ceva magic în tot acest ansamblu: persoana-atmosfera.”

Ea a dezvăluit cum a ajuns să facă această meserie, în primul rând spunând că i-au plăcut oamenii care lucrează în acest domeniu.

“Vinul este o fiinţă vie, e ceva ce poţi explora, te ajută să savurezi viaţa, te ajută să te opreşti un pic, să faci o introspecţie”, spune expertul degustător de vinuri. Aceasta a povestit cum s-a adaptat un degustător de vin în perioada pandemiei şi a declarat că vinurile se pot degusta şi virtual.