Magic News

Celebrul compozitor italian Ennio Morricone a murit la vârsta de 91 de ani

Compozitorul italian Ennio Morricone, celebru pentru coloanele sonoare a numeroase filme, a murit la vârsta de 91 de ani într-o clinică din Roma.

Acesta a suferit complicaţii după ce în urmă cu câteva zile a căzut şi a fost internat cu o fractură de femur. Morricone a murit „în zorii zilei de 6 iulie, la Roma, cu mângâierea credinței”, se arată în declarația familiei. Maestrul „și-a păstrat până în ultima clipă deplina luciditate și o mare demnitate”.

Înmormântarea compozitorului va avea loc într-un cadru privat, „în respectul sentimentului de smerenie care i-a inspirat întotdeauna faptele”, a mai anunțat familia.

Ennio Morricone a câştigat de dpuă ori Premiul Oscar, în 2007 fiindu-i acordat Premiul de onoare, iar în 2016 câştigând pentru coloana sonoră a filmului „The Hateful Eight”.

El şi-a câştigat celebritatea după ce a creat muzica a peste 400 de filme, precum „For a Fistful of Dollars”, „Mission” sau „Once Upon a Time in America”. Ennio Morricone a semnat și coloana sonoră pentru serialul celebru în România, ”Caracatița”.