Thrive

Marius Manole continuă să joace în online într-un proiect internaţional extrem de frumos

Actorul Marius Manole a fost invitat în această dimineaţă în matinalul Magic Morning cu Liana Stanciu.

Acesta a povestit cum a trecut peste perioada de pandemie, a vorbit despre teatru, emisiunea pe care o face în online şi a atras atenţia asupra faptului că oamenii nu respectă regulile, din cauza lipsei de educaţie.

Actriţa Judi Dench a declarat că nu crede că se vor mai deschide teatrele în timpul vieţii sale, iar Marius Manole ne-a prezentat cum stau lucrurile în România. La Teatrul Naţional se joacă pe terasă, cu 60 de oameni. “Am acceptat să jucăm ca să pornim de undeva. Dar nu e o situaţie frumoasă, e ca şi cum am fi în vreme de război şi ne-am adunat câţiva camarazi.”

Nici teatrele de pe Broadway, opera nu se vor deschide anul acesta, însă Marius Manole a continuat să joace în online. L-am văzut în “Discutabil”, iar pe 7 iulie va avea premiera unui proiect internaţional extrem de frumos, cu 3 regizori, unul de la New York, altul de la Berlin şi unul din România. Se numeşte “Instrucţionar pentru singurătate”, sunt doar 30 de oameni care au acces, dar vor fi 5 reprezentaţii. Marius va juca rolul unui profesor care predă introducere în arta îmblânzirii de sine. “Sunt convins că mulţi dintre noi în perioada asta a trebuit să stăm un pic mai mult cu noi, să ne punem faţă în faţă şi poate că nu ne-a plăcut ce am descoperit. A fost o perioadă grea pentru toată lumea.”

Într-un interviu pentru Thrive, Marius Manole a declarat că nu contează ce a fost. “Cu prezentul nu putem decât să ne dăm voie să îl trăim”. Actorul a amintit de o replică spusă de Oana Pellea în “Oscar şi tanti Roz”: “Viaţa e pe zile”.   

A declarat că s-a adaptat foarte bine, a descoperit online-ul, şi-a făcut o emisiune cu Ilona Brezoianu, colega lui. În fiecare seară, de 2 luni, sunt pe Youtube.

Marius Manole ne-a povestit că este destul de ocupat, repetiţiile ocupându-i zilnic cam 7 ore, s-a apucat de sport, joacă tenis, va încerca să alerge, scrie. El crede că trebuie să ne obişnuim, să fim înţelepţi să ne protejăm şi să îi protejăm şi pe cei din jurul nostru. “Nu înţeleg de ce e aşa de greu să purtăm o mască. Daca am fi un pic mai conştienţi…”

Românii au ceva teribilist, să demonstreze că sunt peste legi, peste boală, peste virus, a declarat Marius Manole.

Actorul ne-a sus că nu va face niciodată teatru cu mască. “Sperăm că din toamna se vor regla puţin lucrurile. Am fost închişi primii şi probabil vom fi deschişi ultimii”.