Thrive

Psihologul Gáspár György - “Uneori uităm că oamenii au suflete şi interacţionăm cu ei ca şi cum ar fi nişte roboţi”

Psihologul Gáspár György, omul care a pornit revoluţia relaţională în România, a fost invitat în matinalul Magic Morning cu Liana Stanciu.

Am vorbit despre cuplu, greşeli, puterea vindecătoare a relaţiilor, dar şi despre cea mai nouă carte lansată de Gáspár György, “Suflete de sticlă”.

“Nu avem o cultură a relaţiei relaţionale”, a declarat psihologul în Magic Morning. Acesta a vorbit despre cearta inteligentă când nu devalorizăm perspectiva celuilalt, atunci avem posibilitatea de a găsi soluţiile cele mai bune la dificultăţile pe care le avem.

“Atunci când ne certăm, emoţiile noastre cresc foarte mult în intensitate şi nu avem abilităţile necesare pentru a gestiona aceste emoţii pentru a nu-i răni pe cei din jur.”, a spus Gáspár György.

Acesta a declarat că suntem nişte oameni cu suflete de sticlă. “Uneori uităm că oamenii au suflete şi interacţionăm cu ei ca şi cum ar fi nişte roboţi. Aceste suflete sunt extrem de sensibile, trebuie protejate, dacă arunci prea multe cuvinte negative, dacă eşti indiferent, ignorant, abuziv, sufletul lui se va sparge.”

“O dată fisurat acest suflet, nu poate fi vindecat doar de persoana care are acel suflet. Cred că există aceasta putere a relaţiilor care ne ajută să ne videcăm împreună. Când am fost rănit într-o relaţie, nu pot fi vindecat decât într-o relaţie.”, a declarat terapeutul.

3 lucruri pe care le putem face pentru sufletele noastre: