Magic News

Ce fac actorii din Grease la 42 de ani de la premiera filmului-cult

Pe 16 iunie 1978, adaptarea cinematografică a unei dintre cele mai de succes piese care se jucau pe Broadway - "Grease" – avea premiera la New York.

John Travolta şi Olivia Newton-John jucau rolurile principale, interpretându-i pe Sandy Olsson şi Danny Zuko.

Travolta avea 24 de ani când a jucat rolul lui Dany, tânărul liceean care o va seduce pe Sandy, studenta din Australia. După “Grease, pentru Travolta au urmat două nominalizări la Oscar, pentru “Saturday Night Fever”şi ulterior pentru celebrul “Pulp Fiction”. Actorul a jucat apoi în seria “Uite cine vorbeşe”, în care a avut-o parteneră pe Kirstie Alley, iar în 1995 a primit Globul de Aur pentru “Get Shorty”.

Din 1991, el este căsătorită cu actriţa Kelly Preston şi au doi copii împreună, Ella şi Benjamin. Cuplul a trăit o dramă în 2009, când l-au pierdut pe Jett, fiul lor cel mare din cauza unui accident vascular. Jett fusese diagnosticat cu epilepsie şi a suferit mai multe atacuri cerebrale de-a lungul anilor, cauzate de o boala extrem de rara, sindromul Kawasaki. Se spune că Jett ar fi avut şi autism şi că nu ar fi primit tratamentul corespunzător din cauza Bisericii Scientologice al cărui membru este Travolta. 

Olivia Newton John era deja câştigătoare de Grammy când a jucat în “Grease”, primul premiu primindu-l în 1973.

Filmul “Grease” i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur şi i-a propulsat cariera muzicală. Cântecele de pe colona sonoră a filmului au ajuns rapid în fruntea topurilor: "Grease", "You’re the One That I Want" şi "Summer Nights", aceasta din urma vânzându-se în peste un milion de exemplare.

În 1983, Olivia s-a căsătorit cu actorul Matt Lattanzi, împreună cu care are o fiică. Cei doi au divorţat în 1995, iar din 2008, artista este căsătorită cu John Easterling.

În 1992, ea a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer de sân şi a suferit atunci o mastectomie parţială, a făcut chimioterapie şi a trecut printr-o operaţie de reconstrucţie a sânilor.

Cancerul a revenit în 2013, dar Olivia a păstrat tăcerea, iar 4 ani mai târziu îşi anula mai multe concerte din cauza aceluiaşi cancer de sân care recidivase.  

La începutul lui 2020, Olivia Newton-John a făcut dezvăluiri despre starea sa de sănătate spunând că ''devine mai puternică şi mai bine pe zi ce trece'' în timp ce luptă, pentru cea de-a treia oară, cu cancerul.

''Nu mă las învinsă şi mă împac bine cu acesta…. Duc o viaţă minunată şi intenţionez să merg în continuare", a declarat actriţa la Gala G'Day USA, eveniment desfăşurat în Los Angeles. Ea a mai spus că speră să fie martora descoperirii tratamentului pentru cancer în timpul vieţii sale.