Magic News

A fost anunţată data Galei Premiilor Oscar 2021

Academia Americană de Film (AMPAS) a anunţat că a 93-a gală de decernare a premiilor Oscar a fost amânată cu două luni, din cauza pandemiei, urmând să aibă loc la finalul lunii aprilie 2021.

Ceremonia este programată pe 25 aprilie 2021, fără a fi stabilit formatul galei de la Dolby Theatre.

În plus, AMPAS a decis amânarea inaugurării muzeului său de la Los Angeles, care va fi deschis publicului pe 30 aprilie 2021.

„Mai mult de un secol, filmele au avut un rol important în consolarea noastră în cele mai întunecate momente. Cu siguranţă, au făcut asta anul acesta. Speranţa noastră, prin extinderea perioadei de eligibilitate şi a datelor premiilor, este să oferim flexibilitatea de care cineaştii au nevoie să îşi finalizeze şi să îşi lanseze filmele fără a fi penalizaţi pentru ceva care nu este controlat de nimeni”, au transmis David Rubin, preşedintele Academiei, şi Dawn Hudson, CEO, într-un comunicat citat de Variety. „Următoarea gală Oscar şi deschiderea muzeului vor marca un moment istoric, aducând laolaltă cinefili din toată lumea uniţi prin cinema”.

Recent, au fost modificate regulile privind eligibilitatea unui film la Oscar - un lungmetraj trebuie să fi fost lansat între 1 ianuarie 2020 şi 28 februarie 2021 pentru a fi luat în considerare pentru ceremonia de anul viitor.

Decizia de amânare a galei Oscar va influenţa şi celelalte mari evenimente de la începutul anului, sezonul marilor premii debutând la Hollywood cu Globurile de Aur şi terminându-se cu Premiile Oscar.

Va fi a patra oară când ceremonia de acordare a premiilor Oscar este amânată. Prima dată s-a întâmplat în 1938, din cauza inundaţiilor din Los Angeles, apoi în 1968, după ce a fost asasinat Dr. Martin Luther King Jr., şi cel mai recent, în 1981, după tentativa de asasinare a preşedintelui Ronald Reagan.