Magic News

Ce făcut Angelina Jolie în ziua în care a împlinit 45 de ani

Angelina Jolie a împlinit 45 de ani pe 4 iunie, iar actriţa nu a organizat vreo petrecere selectă cu acest prilej.

Ea a ales să îşi marcheze altfel aniversarea, donând  200.000 dolari către NAACP, o organizație care luptă pentru drepturi civile din Statele Unite, înființată în 1909, într-un un efort bi-rasial de a promova justiția pentru afro-americani.

Doanţia sa se înscrie în seria acţiunilor pe care numeroase celebritaţi din America le-au avut în ultimele zile după ce George Floyd, un bărbat de culoare, a fost ucis în plină stradă de un poliţist în Minneapolis. Mişcarea Black Lives Matter a primit ajutorul a tot mai multe vedete, iar Angelina li s-a alăturat chiar de ziua ei de naştere.

Ea a dat publicităţii şi un comunicat în care a declarat că discriminarea nu poate fi tolerată şi a chemat la rezolvarea erorilor din societatea americană:

„Drepturile nu aparțin niciunui anume grup care să le poată oferi unui alt grup. Discriminarea și impunitatea nu pot fi tolerate, definite sau justificate. Sper că suntem capabili, ca americani, să ne unim pentru a rezolva profundele erori structurale din societatea noastră.”

„Sprijin Fondul de Apărare Juridică NAACP în lupta sa pentru egalitatea rasială, justiție socială și apelul său pentru o reformă legislativă urgentă”, a mai adăugat actriţa.

Angelina Jolie şi-a sărbătorit ziua împreună cu cei 6 copii la reşedinţa sa din Los Angeles şi a primit felicitări din partea prietenilor şi colegilor pe Zoom. De când în America au izbucnit protestele faţă de uciderea lui George Floyd, ea a discutat cu copiii despre problemele legate de rasă