Thrive

Psihoterapeutul Miruna Stănculescu - “Într-o lume în care poţi să faci absolut orice, cumpătarea este singura cale”

Psihoterapeutul Miruna Stănculescu a fost în direct în această dimineaţă în matinalul Magic Start.

Fostă corporatistă, Miruna face acum psihoterapie după o criză existenţială, în urma căreia a ajuns la concluzia că psihoterapia este ceea ce i se potrivea.

În Magic Start am vorbit cu Miruna Stănculescu despre articolul scris de ea pentru Thrive Global România, “Masculinitatea toxică – tigru bengalez sau motan birmanez?” în care a analizat clişeele, a încercat să definească masculinitatea toxică şi extremele ei, dar si problemele comune pe care le au bărbaţii şi femeile.

Psihoterapeutul consideră că stereotipurile se potriveau mai bine pe vremea bunicilor noştri, când lucrurile erau clare şi societatea destul de restrictivă. Astăzi e mai complicat, pentru că poţi să faci absolut orice. Nu mai există un anumit tip de bărbat sau de femeie.

Există mulţi bărbaţi care nu mai urmează stereotipurile şi sunt confuzi, pentru că femeile au diverse pretenţii, unele clasice, altele mai puţin. De aici, trebuie să ne decidem ce vrem, un tigru bengalez sau un motan birmanez.

“Într-o lume în care poţi să faci absolut orice, cred că cumpătarea este singura cale.”, spune terapeutul. Miruna Stănculescu a declarat în Magic Start că primul pas este să înţelegi cine eşti şi ce vrei astăzi sau pe termen scurt.