Magic News

Medicul chirurg Radu Spătaru - “O persoană sănătoasă nu are niciun fel de problemă în a purta mască”

Radu Spătaru, medic chirurg şi Directorul medical al Spitalului Marie Curie, a fost în direct în această dimineaţă în matinalul Magic Start.

Am vorbit despre controversele care au apărut în spaţiul public în legătură cu purtatul măştii şi am aflat ce presupune purtarea unei maşti şi la ce risc ne expunem dacă o purtăm şi dacă nu o folosim.

Radu Spătaru crede că e foarte important că purtarea măştii e obligatorie în situaţiile prevăzute de lege. “Există un prag psihologic, dacă ne gândim la persoanele influenţabile, în legătură cu purtarea măştii. În realitate, o persoană sănătoasă nu are niciun fel de problemă în a purta mască.”

Nu doar purtarea maştii e obligatorie, ci şi spălatul pe mâni, igiena personală şi distanţarea socială, care scad riscul transmiterii bolii.

Radu Spătaru crede că te obişnuieşti foarte usor cu masca, în condiţiile în care este purtată corect, iar persoanele care au în mod real o problemă respiratorie ar trebui să stea acasă.

Medicul chirurg spune că este toxic să răspândeşti în spaţiul publicul ideea că purtarea măştii este periculoasă. Astfel, pot să apară mai multe cazuri de Covid-19.

“Trebuie să purtăm masca, trebuie să plătim acest preţ mic pentru a ne apăra pe noi, pe bunicii oştri, pe colegii mai în vârstă.”, a mai spus medicul chirurg.