Thrive

Cum a trăit Smiley izolarea şi ce a învăţat - „În principiu, a fost mai mult bine decât rău”

Smiley a fost invitatul nostru în matinalul Magic Start, el fiind unul dintre artiştii care cântă imnul campaniei „În vremea radioului”, „Te ascult doar pe tine”, un cover după „Fata din vis” a trupei Compact.

Smiley ne-a povestit cum a fost în perioada de izolare şi ne-a dezvăluit ce a învăţat în aceste luni. „Sincer să vă spun a fost foarte frumos. Am avut timp să fac mai multă muzică, să citesc mai mult, să dau importanţă mai mare lucrurilor cu adevărat importante, am făcut lucruri prin casă, am stat mai mult acasă decât am stat în toţi anii de când m-am mutat în casa asta, am făcut cumva şi curăţenie în gânduri, în planuri. În principiu, a fost mai mult bine decât rău.”

Singurele lucruri care i-au lipsit lui Smiley au fost îmbrăţişările alor lui. În weekend, artistul a fost însă acasă, s-a văzut cu părinţii şi cu bunica, pe care nu îi mai întâlnise de la începutul anului.

Despre viitor, Smiley crede că oamenii vor fi temători în următorul an, vor avea mai multă grijă de igienă, iar uşor-uşor ne vom reveni. „Cred că va avea loc un progres tehnologic fabulos. Cred că vor mai dispărea din joburi, vom asista la un progres tehnologic foarte rapid.”

Smiley este optimist, s-a educat în sensul acesta şi priveşte această poveste ca pe o şansă de a evolua.

El a declarat în Magic Start că a făcut foarte multă muzică, şi-a făcut un studio în mansardă, a învăţat să monteze, să transmită live.

Pentru „Te ascult doar pe tine” a filmat în studio, lumina venea natural, iar gadgeturile l-au ajutat.

Pentru Smiley urmează muzică, „anul acesta aveam de gând să lansez multă muzică”, iar în afară de concerte, care nu există momentan, pentru el nu s-a schimbat nimic, iar luna viitoare va lansa o nouă melodie.

Artistul şi-ar dori să cânte pentru public, are nevoie de acest schimb de energie. El a vorbit despre toţi artiştii, dar şi despre oamenii care se află în spatele scenei. „Sunt o grămadă de artişti, tehnicieni, dansatori care în momentul de faţă nu au cum să-şi câştige existenţa.”

Smiley spune ca în această perioadă ne-au ajutat muzica, filmele create de aceşti profesionişti. „Sunt convins că arta, muzica, filmele, piesele de teatru ne vor ajuta să ne vindecăm mai repede.”, a mai declarat Smiley în Magic Start.