Thrive

Maia Morgenstern - “Mă pregătesc pentru momentul când viaţa normală îşi va intra în drepturile ei”

În ultima ediţie din această săptămână a matinalului Magic Start am avut-o invitată pe actriţa Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat.

“Sunt ca o formă de relief cu depresiuni, cu vârfuri, cu piscuri, cu ape adânci, cu ape liniştite, cu volburi, cu cer senin.”, a declarat actriţa.

Aceasta a povestit în Magic Start cum rezistă în izolare, “pentru fiecare e diferit, încerc să îmi menţin echilibrul, încerc să ţin fruntea sus, încerc, uneori reuşesc, alteori nu. O doză sănătoasă de umor încerc să aplic în fiecare zi.”

Actriţa cunoaşte şi panica, şi tristeţea, iar soluţii generale nu există, însă încearcă metode, de la exerciţii fizice la cele spirituale, antrenamente permanente.

Maia Morgenstern crede că suntem egali, iar dacă sunt actori mai iubiţi este pentru ca încearcă să redea stări generale umane. “Umanul ne apropie.”

În ceea ce o priveşte, face antrenamente, se joacă, spune că ar fi vrut să fie balerină, iar una dintre mişcările cele mai importante şi folositoare este “plie”. Iar lectura la prima vedere este o probă de foc.

“Lucruri extraordinare descoperim în fiecare zi.”, spune Maia. “Poate fac mai mult sport, poate mă ocup mai mult de exerciţii vocale, de respiraţie prin forţa lucrurilor. Le făceam oricum. E nevoie pentru un artist în general.”

“Mă pregătesc pentru momentul când viaţa normală îşi va intra în drepturile ei”, a declarat actriţa în Magic Start.

După această poveste, spune că va rămâne cu “sechele, amintiri, nedumeriri, semne de întrebare.”

Pentru Maia Morgenstern ar fi o bucurie să joace în spaţii deschise, pentru că a mai jucat în astfel de spaţii, în parcuri. “Aştept cu emoţie, mă gândesc ca la o întâlnire de dragoste, mă pregătesc pentru momentul în care ne vom întâlni.”

Luna aceasta, actriţa şi-a sărbătorit ziua de naştere, “E doar o cifră. Lucrurile se schimbă în fiecare clipă, însă tare m-am bucurat. Când eram mică, aveam o tristeţe de ziua mea. Anul acesta a fost bucurie, speranţă şi poate mi-am şi dorit să mă bucur de clipă. A fost o zi foarte frumoasă.”