Thrive

Iuliana Tudor, Ambasador Crucea Roşie Română - “Contează doar că ai reuşit să atingi un om cu bine. E tot ce rămâne”

Iuliana Tudor, Ambsador Crucea Roşie Română, a intrat astăzi în dialog prin telefon cu Liana Stanciu în matinalul Magic Start.

“Muncim pentru campanie, suntem conectaţi la tot ce se întâmplă în ţară, încercăm să aducem veşi bune, să ne implicăm. E important să învăţăm să ne adunăm un pic mai mult.”, a declarat Iuliana Tudor.

Crucea Roşie desfăşoară campania “România salvează România”, iar Iuliana a spus că până acum Crucea Roşie a colectat 6,6 milioane de euro, o sumă impresionantă. SMS-ul 8827 este deschis în continuare până pe 20 mai, iar doar din mesaje până acum s-au strâns 90 de mii de euro.

În Magic Start, am aflat că s-au achiziţionat echipamente medicale şi materiale de protecţie pentru spitalele din România în valoare de 5,5 milioane de euro, iar diferenţa de bani va fi cheltuită tot pentru astfel de materiale, care sunt în curs de achiziţionare.

Spre deosebire de alte campanii, Iuliana a spus că acum a simţit teama tuturor şi atunci mobilizarea a venit rapid. Au fost donaţii mari din partea companiilor, ceea ce a însemnat o formă de responsabilitate a lor în raport cu comunitatea, cu ţara în care îşi desfăşoară activitatea, cu oamenii. Crucea Roşie a reuşit astfel să ajungă la 165 de spitale, dar şi la peste 500 de cabinete medicale, care au primit echipamente de protecţie.

Iuliana a povestit că voluntariatul a început în copilărie. “Am fost educată în familie. Parintii mei s-au implicat.” A urmat emisiunea “O dată-n viaţă” unde a oferit toate resursele pe care le avea.

Implicarea presupune şi schimbare personală, “nu ai cum să nu te modifici, să te raportezi la situaţie, nu mai contează cine eşti. Contează doar ca ai reuşit să atingi un om cu bine. E tot ce rămâne.”

Povestea Iulianei ne-a dus cu gândul la teoria fluturelui, despre care vorbesc colegii de la Thrive Global România, crezul că orice faci influenţează lumea în mai multe moduri decât ţi-ai închipui.

Tudor, băieţelul Iulianei, a fost martor la desfăşurarea acestei campanii, filmându-şi mama, punând lumina, astfel încât a devenit şi el un voluntar al Crucii Roşii. “Mă bucur că este o lecţie şi pentru el. Învăţăm împreună.”

Crucea Roşie derulează în continuare si proiectul Banca de Alimente şi trimite alimente persoanelor vulnerabile, dar şi cărţi, jucării.

Pe 8 mai este Ziua Mondială a Crucii Rosii, iar Iuliana le-a urat “La mulţi ani!” tuturor voluntarilor organizaţiei. “Pentru mine este onorant că m-au primit şi că în continuare putem face lucruri împreună.”