Magic News

A murit Christophe, unul dintre cei mai populari cântăreţi francezi

Christophe, artist romantic şi unul dintre cei mai populari cântăreţi ai Franţei, a murit la vârsta de 74 de ani din cauza unui emfizem, a anunţat Véronique Bevilacqua, soţia lui.

Artistul fusese spitalizat la Paris pe 26 martie cu insuficienţă respiratorie după care a fost transferat la Brest. Potrivit ziarului “Le Parisien”, Christophe ar fi fost infectat cu Covid-19, informaţie pe care nici soţia lui, nici spitalul nu au confirmat-o.

Pe numele real Daniel Bevilacqua, Christophe s-a născut pe 13 octombrie 1945 la Juvisy-sur-Orge, într-o familie cu origini italiene.

A început să cânte în 1961, iar succesul a venit repede pentru el, în 1965 cu balada “Aline”, care a rămas cel mai mare hit al său. În anii 60, toată Franţa dansa pe “Aline”, iar Christophe mai dădea încă o lovitură cu Les Marionnettes” şi devenea un adevărat star, o apariţie şarmantă cu părul lui blond, ochelarii cu lentile fumurii şi vocea gravă.

Christophe s-a asociat în anii 70 cu tânărul Jean-Michel Jarre, şi împreună au lansat “Les paradis perdus”, în 1973 şi “Les mots bleus”, iar melodia cu acelaşi nume era marele succes al anului 1974, un cântec de dragoste într-un tempo delicat.

În total, a lansat 18 albume, ultimul în 2019,Christophe etc. Vol. 2”, o compilaţie a celor mai cunoscute melodii ale lui.

Christophe a avut doi copii, un fiu, Romain, cu Michele Torr, pe care nu l-a recunoscut, şi o fiică, Lucie, cu Veronique.

Extrem de activ, artistul trebuia să urce pe scenă la Paris, pe 29 şi 30 aprilie, însă concertele fuseseră anulate din cauza pandemiei.

„Christophe, ne-ai părăsit în noaptea asta... şi în noaptea asta, paradisul e pierdut. Unii spun că cei pe care îi iubim sunt eterni şi sunt, şi aşa eşti şi tu”, a scris prietenul lui, Jean-Michel Jarre.