Magic News

Andrea Bocelli va cânta de Paşte, fără spectatori, în Piaţa Domului din Milano

Muzică sacră, într-o catedrală goală, în interpretarea lui Andrea Bocelli, care va fi transmisă în toată lumea.

Astfel vor sărbători Paştele pe 12 aprilie, italienii şi o dată cu ei toţi catolicii după ce pandemia de coronavirus a schimbat dramatic vieţile oamenilor.

Concertul de Paşte al lui Andrea Bocelli din Piaţa Domului din Milano, oraş extrem de afectat, va avea loc fără public.

Din cauza stării de urgenţă, oamenii vor rămâne în casele lor de Paşte, însă pot urmări concertul tenorului italian pe streaming.

“Domul va fi gol, dar, prin streaming, vom oferi vocea lui lumii întregii”, a spus Giuseppe Sala, primarul oraşului Milano.

 “Lui Bocelli i-am cerut să cânte muzică sacră, care va fi transmisă prin streaming în toată lumea", a mai declarat primarul, citat de ziarul La Repubblica. 

“Nu va fi un concert: va fi mai degrabă o ocazie să ne rugăm împreună pentru Milano şi pentru întreaga lume în faţa unui eveniment absolut dureros, tragic pentru a transmite un mesaj de Paşte: un mesaj de dragoste şi de iertare”, a declarat Andrea Bocelli.

“Domul va fi gol, dar noi vom fi o mulţime interconectată, graţie internetului, unită printr-un fir subţire, credinţa, care este mai puternică decât orice distanţă aprentă.”, a mai spus tenorul italian.

Italia este una dintre ţările puternic afectate de pandemia de coronavirus, având peste 132.000 de cazuri de îmbolnăviri şi peste 16.000 de decese. Lombardia, plamânul economiei italiene, a fost cea mai lovită, aici înregistrându-se peste 9200 de morţi.

În ultimele zile, au fst raportate mai puţine decese, ceea ce le dă speranţe italienilor că au depăşit vârful crizei, iar de acum înainte rata îmbolnăvirilor şi a deceselor se va reduce.