Thrive

Urania Cremene - “În această perioadă, familia să lucreze împreună!”

Liana Stanciu a vorbit în matinalul Magic Start cu Urania Cremene, expert parenting, despre campania #ImpreunaAcasa și găsirea echilibrului alături de cei dragi.

Părinţii sunt copleşiţi în această perioadă când îşi doresc să petreacă timp de calitate cu copiii, dar trebuie să şi lucreze în acelaşi timp şi fiecare membru al familiei are nevoile lui.

Urania Cremene a declarat că îi place cum defineşte cuvântul “criză” psihologul clinician Jordan Peterson, care spune despre criza că este o situaţie în care ceea ce ştii să faci nu mai funcţionează.

“Greutatea pentru fiecare dintre noi constă în adaptare acum, în a face lucrurile diferit”, susţine Urania Cremene.

Aceata spune că acum se întâmplă 2 lucruri fantastice şi la extreme. Sunt case în care există o mare bucurie pentru toţi să fie împreună, iar familia reuşeşte să se închege. Şi există alţii pentru care este un coşmar această perioadă, deoarece îşi petreceau puţin timp acasă, fiind musafiri în propriile casei. Aceştia trec acum prin “focul cunoaşterii” celorlalţi membri ai familiei.

Urania Cremene desfăşoară acum campania #ImpreunaAcasa şi spune că construieşte acest “acasă” de mult timp, prin toate programele de parenting susţinute. “Dacă acasă nu ţi-e bine, apoi nu ţi-e bine în viaţa ta cu totul. E o ocazie extraordinară să construim la relaţiile noastre. Să construim acele abilităţi de care copiii au nevoie. Să le construim responsabilitatea, să împărţim cu ei sarcini. Sunt foarte multe oportunităţi”, a declarat expertul în parenting.

Acesta are 3 sfaturi pentru părinţi pentru a gestiona bine această perioadă”

  • Realizarea unui plan zilnic, pe ore, cu citit, activităţi, sport, teme, timp petrecut împreună, jocuri
  • Odihnă, dacă nu ne odihnim nu avem abilitatea de a ne gestiona emoţiile. Un film e suficient, spune Urania Cremene
  • În această perioada familia să lucreze ca un tot. #impreunaacasă e un exerciţiu de family building. Este important să vedem C\ce îi învăţăm pe copii, cum funcţionăm toţi împreună.