Thrive

Mihai Petre - “Sunt unul dintre norocoşii care au parte de magie în fiecare zi”

Mihai Petre a fost invitat în această dimineaţă în matinalul Magic Start, unde a vorbit despre emisiunea “Românii au talent” şi a răspuns întrebărilor din chesionarul Thrive Global România.

“Ne schimbăm cu toţii zi de zi. Important este să mergem spre bine’, a declarat juratul. Acesta a dezvăluit că a dat două golden buzz-uri, pe care le vom vedea în emisiunile viitoare. “E o reacţie emoţională foarte puternică, foarte plăcută, cu o încărcătură deosebită pentru fiecare dintre noi”.

“Sunt momente cu totul şi cu totul speciale”, a mai spus Mihai Petre. Cu modestie, acesta a dezvăluit că nu are talente ascunse, şi nici despre dans nu ştie dacă e vorba de talent sau doar de faptul că a muncit foarte mult.

Dimineţile în familia Petre sunt extrem de frumoase, Mihai şi Elwira trezindu-se în sunete de “mami” şi “tati”, Ariana, fiica lor cea mica fiind cea care dă trezirea. “Petrecem cât de mult timp putem dimineaţa, încercăm să luăm micul dejun împreună”, a dezvăluit Mihai.

Am vorbit şi despre magie, despre a face rai din ce ai. “Sunt unul dintre norocoşii care au parte de magie în fiecare zi. Magia este starea de flow, în care trăieşti în prezent şi de ocupi de pasiunea ta. Mi se întâmplă foarte desc când ma joc cu copiii mei şi când predau la şcoala mea de dans.”

Cum eşti dimineaţa?

Astăzi am fost în foarte mare viteză. Mă trezesc ceva mai târziu pentru că îmi termin ziua după ora 22. Sunt în sala de dans zi de zi.

Cum te organizezi?

Avem aplicaţii bune pentru calendar. Mă organizez cu telefonul. Nu întârzii niciodată. Ajung mai devreme, ajung la fix.

Ce faci cu haterii?

Îi iubesc. Când am început “Dansez cu tine” am făcut greşeala să citesc pe site nişte comentarii… nu am dormit. Mi-am dat seama că în viaţa este vorba despre diversitate, despre opinii diferite.

Cum scapi de gândurile negative?

E foarte bine să fii activ când ai astfel de gânduri. Mişcarea este foarte bună. Ies şi alerg, îmi pun o lecţie în plus la sală.

Când ai invitat prima dată o fată la dans?

La grădiniţă. Erau serbările în care oricum dansai. Nu cred în chestia cu “făcutul de râs”. Nimeni nu se face de râs dacă încearcă. Cred că greşeală, a eşua face parte din procesul tău de a e dezvolta şi de a deveni mai bun. E normal să eşuezi. Sunt lecţii importante pe care le primeşti. Numai perseverenţa te face mai bun.

Ce lucruri contribuie la starea de bine?

E important să facem ceva pentru minte şi pentru suflet. Personal am grijă să fac asta. E important să faci miscare, să iei puţin soare în fiecare zi, dimineaţa. E foarte important să faci ceva pentru minte. Să faci o plimbare de 5 minute în natură. Să îţi foloseşti simţurile. Pentru suflet este important să faci lucruri. Să fii recunoscător pentru lucrurile de zi cu zi, pe care le ai oricum. Chiar să le scrii pe o hârtie. Să ierţi. Combinaţia dintre trup, minte şi suflet e cea câstigătoare.

Când ai plâns ultima dată?

Îmi mai dau lacrimile când mă bucur cu copiii de fel de fel de lucruri. Pe bune si abia ma abţineam, la filmare, la noi. Când am avut emoţii puternice. M-am surprins până şi pe mine. Nu mi se întâmplă foarte des.

Ce faci când eşuezi?

Merg mai departe. E important să înveţi că face parte din viaţă. E exact aşa cum îl percepi tu. E doar un obstacol, care trebuie depăşit. Am încercat să eşec şi probabil că sportul m-a învăţat să înţeleg asta.