Magic News

“Be a lady they said”, mesajul puternic şi emoţionant al actriţei Cynthia Nixon despre ce înseamnă a fi femeie astăzi

Revista “Girls. Girls. Girls. Magazine” a ales-o pe actriţa Cynthia Nixon, cunoscută din serialul „Sex and the City”, să adreseze un mesaj extrem de puternic şi emoţionant despre ce înseamnă a fi „o femeie adevărată”.

Textul arată toate mesajele contradictorii primite de femei de-a lungul vieţii lor, dar şi presiunile la care sunt supuse acestea în societatea actuală.

De la felul în care arată, la ceea ce simt, la relaţiile cu bărbaţii din viaţa lor sau la copii, nimic nu pare să fie lăsat deoparte. Iar lista este lungă... când, de fapt, lucrurile sunt foarte simple, o femeie trebuie să fie doar ea însăşi şi trebuie acceptată ca atare.

Videoclipul a devenit rapid viral şi a emoţionat pe toată lumea, textul fiind scris iniţial de poeta Camille Rainville. Deşi s-ar putea crede că în 2020, presiunile asupra femeilor nu mai sunt la fel de puternice ca în urmă cu 50 de ani, iată că milioane de femei s-au regăsit în această declaraţie.

Pentru a ilustra mesajul, regizorul Paul McLean a ales imagini cu femei celebre: Georgia Jagger, Geena Davis, Audrey Hepburn, Rachel McAdams, Rose McGowan, Léa Seydoux, dar şi bărbaţi cunoscuţi pentru atitudinea lor şi comportamentul lor împotriva femeilor, precum Donald Trump sau producătorul Harvey Weinstein.

Be a lady they said! Fusta ta este prea scurtă. Bluza este prea decoltată. Pantalonii sunt prea strâmți. Nu arăta atât de multă piele! Nu-ți arăta coapsele! Nu-ți arăta sânii! Nu-ți arăta talia! Nu-ți arăta decolteul! Nu-ți arăta lenjeria! Nu-ți arăta umerii! Acoperă-te! Lasă ceva pentru imaginație! Îmbracă-te modest! Nu tenta! Bărbații nu se pot controla. Bărbații au nevoi. Arăți demodat. Relaxează-te! Arată un pic de piele! Fii sexy! Fii atractivă! Nu fi atât de provocatoare! Îmbracă-te în negru! Poartă tocuri! Ești prea îmbrăcată. Ești prea dezbrăcată. Nu purta pantaloni sport; arăți de parcă nu îți mai pasă!”

„Îndepărtează-ți cicatricile! Acoperă-ți vergeturile! Mărește-ți buzele! Umple-ți ridurile cu botox! Întinerește-ți fața! Fă-ți abdomenul plat și coapsele mai subțiri! Tonifică-ți gambele! Ridică-ți sânii! Arată natural. Fii tu însăți! Fii autentică! Fii încrezătoare! Încerci prea mult. Arăți exagerat. Bărbaților nu le plac femeile care încearcă prea mult.

„Nu fi insistentă! Nu exagera! Nu fi atât de sensibilă! Nu plânge! Nu striga! Nu înjura! Fii pasivă! Fii ascultătoare! Îndură durerea! Fii plăcută! Nu te plânge!cRespinge-l ușor! Îmbunătățește-i ego-ul! Fă-l să se îndrăgostească de tine! Bărbații vor ceea ce nu pot avea. Nu renunța la tine! Fă-l să muncească ca să te poată avea! Bărbații iubesc să vâneze. Împăturește-i hainele! Gătește-i cina! Ține-l fericit! Aceasta este meseria unei femei. Vei fi o soție bună într-o zi. Preia numele lui de familie. Ai păstrat și numele tău? Feministă nebună. Fă-i copii. Nu vrei copii? Vei vrea într-o zi. Te vei răzgândi.”