Magic News

Cristian Oneţiu - “Pentru mine este important să ştiu că fac prin fiecare afacere un lucru pozitiv, să contribui la binele societăţii”

Cristian Oneţiu, unul dintre cei cinci investitori din “Imperiul leilor” (Pro TV), a fost invitat în această dimineaţă la Magic FM. Am vorbit despre antreprenoriat, falimente personale, mâncare bio, apă.

“Am început devreme să dau faliment. Am învăţat multe… Dar cred că cel mai important a fost să mă gândesc la toţi cei implicaţi şi să înţeleg esenţa antreprenoriatului: că noi suntem nişte creatori de context în care toată lumea trebuie să fie mulţumită pentru ca lucrurile să meargă bine”, a spus Cristian Oneţiu.

Acesta a declarat că a acceptat să apară în “Imperiul leilor” pentru că i-a plăcut foarte mult conceptul emisiunii, o combinaţie între educaţie şi entertainment.

Cristian Oneţiu are o afacere în domeniul bio, este mare specialist în apă. “Bio este un standard înalt de nutriţie”, spune omul de afaceri. Familia Oneţiu este foarte atentă la alimentaţie, la mişcare. “Timpul întotdeauna se umple dacă nu dai prioritate lucrurilor importante”, crede Oneţiu. “Este foarte important să stăm unii cu alţii şi să simţim că suntem o familie”.

Până să ajungă antreprenorul de astăzi, Cristian Oneţiu şi-a permis patru eşecuri mari, fatale, şi câteva mici. “Cred că ar trebui să vorbim despre metoda aceasta de învăţare numită eşec”.  

Un antreprenor trebuie să aibă apetitul pentru risc, spune Oneţiu, care a ştiut că vrea să facă ceva pentru el când i-a cerut tatălului 12 lei să meargă la film cu o fată. Avea aproximativ 10 ani atunci şi şi-a dat seama că e dependent de tată şi că nu vrea să fie dependent de nimeni. “Pentru mine este important să ştiu că fac prin fiecare afacere un lucru pozitiv, să contribui la binele societăţii”, spune omul de afaceri.