Thrive

Chestionarul Thrive Global cu Rareş Năstase şi Paul Angelescu

Rareş Năstase şi Paul Angelescu, doi dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de investigaţie, corespondenţi ai emisiunii “România, te iubesc!” au răspuns întrebărilor din chestionarul Thrive Global România.

Am aflat ce îi energizează, ce sfat şi-ar da dacă s-ar întoarce în urmă cu 10 ani şi care este momentul magic dintr-o zi.

Cu ce gânduri începi o nouă zi? Ce te motivează sau te energizează?

Rareş Năstase: La sfârşitul fiecărei zile trebuie să învăţ ceva nou. Orice.

Paul Angelescu: De vreo 2 săptămâni fiecare zi începe cu gândul că duminică am ediţie şi trebuie să termin de scris, de montat. Şi cafeaua.

Te grăbeşti dimineaţa? Eşti în criză de timp?

RN: Depinde de situaţie, eu mă adaptez foarte uşor. Ceasul e cu 5-7 minute pus mai înainte. Îmi place să ajung la timp. Mie îmi place dimineaţa, mă energizează. Prima parte a zilei mi se pare cea mai productivă.

PA: Dimineaţa mă spăl pe dinţi în duş ca să mai economisesc timp. Şi îmi las hainele pe canapea, deja pregătite.

Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine?

RN: Când începe să mă doară capul îmi dau seama că nu am mâncat nimic, pe la 4-5. Ca presiune, avem momente înainte de 1 Decembrie, când ai montaje până târziu, când eşti cu deadline-uri. Atunci când e mai rău şi mai rău, mă gândesc că sunt alţii într-o situaţie şi mai grea.  

PA: În ultima perioadă, visez urât destul de des.

Ce sfat ți-ai da ție, celui de acum 10 ani?

RN: Este sfatul pe care mi-l dau şi acum pentru perioada care vine. Încerc să fiu cea mai bună versiune a mea în fiecare zi.

PA: Să iau lucrurile puţin mai uşor.

A existat un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

RN: Cariera, în mod special. În viaţa de familie, momentul în care te căsătoreşti e un pas important. Satisfacţia vine din echilibrul acesta, trebuie să fii foarte ok şi acasă să faci genul acesta de muncă. Mă bazez foarte mult pe soţia mea. Mi se întâmplă să lipsesc la momente importante: o serbare.

PA: Au existat. Nu ştiu dacă de fiecare dată conştientizezi importanţa în momentul în care iei o decizie.

Cât de util ne este să avem și perioade de deconectare? Cât de des decizi că este momentul pentru o pauză?

RN: Dacă vorbim de perioade mai mari sunt vacanţele. Ne plac foarte mult. Le plănuim din timp. Mă decontectează să mă joc pe playstation.

PA: Un film, “1917” este fabulos. Am uitat de orice altceva. Am fost câteva zile cu prietena la Budapesta. Pe youtube ascult foarte multă muzică. Îmi place o melodie nouă de la Alanis Morisette, “Reasons I drink”.

Ce consideri că-ţi aduce magie în viață? Ce moment al zilei îl consideri magic?

RN: Momentul când vine cineva la supermarket şi îţi spune că faci treaba bună. E un mic moment de satisfacţie. Te şi amuză. Sau când vezi că acum 8-9 ani i-ai spus ceva copilului tău şi ai pornit să îl educi într-o anumită direcţie, şi acum vezi că este un copil cu foarte mult bun simţ şi ştie să se comporte. Mă bucură tare mult.  

PA: Atunci când reuşesc să adorm şi să mă trezesc relaxat. Fără nicicio grijă. Când nu ai presiune, stres, deadline.