Thrive

Chestionarul Thrive cu Chef Adrian Hădean - “Eşecul face parte din viaţă şi cred că ne ajută să ne clădim un pic mai bine”

Chef Adrian Hădean a fost invitat în matinalul Magic Start şi a răspuns la chestionarul Thrive Global România, dezvăluind de unde îşi ia energia, dar şi cum stă cu eşecurile.

Primul lucru pe care îl faci dimineaţa.

Îmi acord un pic de atenţie. Să mă întind. E un fel de stretching. Astfel risc să fac o entorsă. După care mă spăl pe dinţi, beau apă şi cafea. Îmi place cum miroase în casă de la cafea. Era o vreme când credeam că sunt dependent de cafea.

Ce te energizează?

Aşa trăiesc. Energia pe care o las să curg. Nu ţin cu ambele mâini de nimic.

Ai un secret pentru o viaţă mai bună?

Daa… dar nu pot să vi-l spun.  

Care este cartea care ţi-a schimbat viaţa?

Toate cărţile mi-au schimbat viaţa. Pentru mine este foarte important cititul. Am fost un copil introvertit şi cea mai bună lume era cea din cărţi. Sigur, mă şi jucam cu copiii şi cu fraţii mei. Mai am 3 fraţi mai mici decât mine. Când reuşeam să scap de toată lumea, mă duceam la o carte. Mi-am petrecut copilăria citind foarte mult.

Cu email-urile cum stai? Răspunzi la ele?

Am sute de email-uri în fiecare zi, dar nu prea le citesc. Viaţa mea s-a schimbat foarte mult de la băiatul care a plecat din Baia Mare să-şi facă un rost în viaţă, dar nu neapărat cu gândul ăsta, eu m-am dus să îmi trăiesc viaţa, am ajuns până aici, într-un loc în care deja am devenit o organizaţie. Avem un mic business de familie care adună 50 de oameni. Ei sunt familia noastră. Unii fac mâncare, alţii PR şi eu nu mai sunt nevoit să răspund la toate email-urile. Dacă îmi scrie nevasta mea, răspund.

Cu telefonul cum este?

Telefonul este cu noi tot timpul, dar nu neapărat îi şi acordăm atenţie. Căutăm să ne preocupăm şi cu alte lucruri. Acum, când sunt şi copii în casă, devine complicat, apare componenta de responsabilitate faţă de copii. Ce exemplu le dai, cum îi ajuţi să îşi trăiască viaţa mai bine. Telefonul este un instrument genial, dar trebuie să îl tratăm ca atare, pentru că altfel devine conducătorul vieţii tale.

Ce faci dacă ai 15 minute libere?

Nu fac nimic, mă uit. A nu face nimic pentru mine e mare lucru. Mi se întâmplă de fiecare dată când vreau. E unul dintre marile daruri pe care le-am primit de la viaţa aceasta.

Te-ai simţit vreodată complet epuizat?

Da, m-am simiţit de multe ori complet epuizat, dar pentru perioade foarte scurte de timp, de genul minutelor. M-am ridicat şi m-am dus mai departe. Sau m-am culcat.

Cu eşecul cum stai?

Stau bine. Am eşuat de foarte multe ori. Am învăţat să iubesc lucrul acesta. Să apreciez faptul că nu mi-a ieşit de fiecare dată cum am vrut eu. Cred că dacă viaţa noastră ar fi de fiecare dată aşa cum vrem noi ar fi mare haos pe planeta asta. Şi eşecul face parte din viaţă şi cred că ne ajută să ne clădim un pic mai bine. Cel puţin pe mine mă ajută să mă clădesc un pic mai bine.

Spune-ne un citat, un om care te motivează.

Nu mă motivează niciun om. Nu am niciun citat. Eu aşa trăiesc, motivat. Nu ai ce să mai motivezi extra la mine. Oamenii care îi motivează pe alţii îi motivează pentru interesul lor.