Magic News

Chef Adrian Hădean - “Oamenii renunţă la calitatea vieţii de dragul comodităţii”

Chef Adrian Hădean a fost invitat în această dimineaţă în matinalul Magic Start. Om activ, dar nu ocupat, după cum s-a descris, Chef Hădean ne-a spus dacă dragostea trece prin stomac, de ce se mănâncă foarte prost în România şi ce impact au show-urile culinare asupra noastră.

“Se mănâncă mâncare ultra procesată, făcută de fabrică şi nu de oameni. Acesta este valul. Pentru că este comod şi oamenii renunţă la calitatea vieţii de dragul comodităţii. Nu ne pasă. Poate că în primii 2-3 ani, dragostea este foarte puternică şi atunci nu te mai duci la frigider atât de des…”, a declarat Adi Hădean.

Show-urile culinare au schimbat percepţia despre meseria de bucătar în România, spune Adi Hădean. “A contat foarte mult, s-a schimbat percepţia”.

Acum bucătăriile se deschid, poţi să vezi ce mănânci şi cine face mâncare şi apoi aceste show-uri îndreaptă atenţia asupra meseriei de bucătar.

Invitatul Magic Start de astăzi nu are o listă de “nu” în privinţa felurilor de mâncare, dacă este gătită prost o mâncare abia atunci poate fi “nu”. “Nu cred că secretul unei vieţi bune constă în a exclude lucruri. Poţi să te fereşti de lucrurile care nu îţi fac bine.”

Celebrul chef consideră că putem mânca din când în când un crenvurst sau pate din conservă, însă trebuie să fim foarte atenţi la ce obiceiuri avem.  

Adrian Hădean este tată şi a povestit cât de uşor a mers diversificarea şi cum copilul lui a mâncat mâncare indiană la 1 an. “Mănâncă orice şi a avut tot timpul libertatea să mănânce orice îşi doreşte el”. Cel mic a avut tot timpul un dulap “cu speciale”, unele dulci, altele sărate, motiv pentru care nu a fost disperat să aibă aceste snaksuri.

Mâncarea ar putea fi cea mai tare recompensă, pentru că oamenii mănâncă mult seara după o zi agitată. “Acesta este stilul de viaţă pe care ni l-am ales”, spune chef-ul. “Fiecare lucru pe care îl facem are consecinţe şi fiecare lucru pe care îl obţinem are un preţ”.

“Eu nu am plăceri vinovate. Toate plăcerile mele sunt îngăduite”, a declarat Adrian Hădean.