Thrive

Chestionarul Thrive Global cu Dragoş Petrescu (City Grill) - “Cheia să ai succes este să nu ai succes. Trebuie să înveţi din eşecuri”

Dragoş Petrescu (City Grill) a răspuns la chestionarul Thrive, dezvăluind care este relaţia sa cu telefonul, cum se energizează si care este secretul său pentru o viaţă mai bună.

Primul lucru pe care îl faci dimineaţă

Mă uit pe ştiri.

Ce te energizează?

Mă energizează timpul cu familia mea. Să poţi să faci echilibrul corect între pasiunile tale, munca ta. Eu pun pasiunea cu munca la un loc, pentru că sunt un om foarte norocos să fiu atât de fericit că mă duc la muncă în fiecare zi. Să poţi să faci acest echilibru, să înveţi cum să faci acest echilibru este cheia unei vieţi liniştite. Şi o viaţă liniştită e aproape de o viaţă fericită.

E o carte care ţi-a schimbat viaţa?

În afară de Jordan Peterson (n.r. 12 reguli de viaţă), eu îl citesc pe Malcom Gladwell şi abia îl aştept la Brand Minds în luna mai. “Excepţionalii" este o carte care mi-a schimbat viaţa de antreprenor, dar şi ultima lui viziune, “Talking to strangers” este o carte importantă pentru mine.

Care este relaţia ta cu telefonul?

Folosesc telefonul absolut strict pentru business-ul meu. Telefonul şi radioul sunt elementele de informare pentru mine în fiecare dimineaţă. Vreau să ştiu în ce context mă trezesc. Cumva îmi dă o direcţie pentru ziua respectivă.

Ce faci dacă ai 15 minute libere?

Audiobook. Citesc în căşti 75% din cărţi. Am aceşti timpi mai ales în zona de călătorie.

Cum stai cu email-urile?

Nu mai folosesc email de 1 an. Folosesc WhatsApp.

S-a întâmplat să fii complet epuizat?

Sigur am fost complet epuizat, în perioada 18-30 ani. Nu am fost niciodată angajat la nimeni. Am pornit cu 0 lei şi primii 12 ani au fost foarte intenşi. La primul restaurant veneam de 3 ori în verificare noaptea.

De eşuat ai eşuat? Cum ai depăşit?

De nenumărate ori. Cheia să ai succes este să nu ai succes. Trebuie să înveţi din eşecuri. Avem 20 de restaurant astăzi, dar am deschis 34. 14 le-am închis fără regrete. Brand-uri întregi.

Care este secretul tău pentru o viaţă mai bună?

E o întrebare foarte grea pentru că o să afle toată lumea. Secretul este să ai acea modestie să înţelegi că oricând poţi pierde tot şi să te bucuri pentru fiecare realizare pe care o ai.