Magic News

Dragoş Petrescu (City Grill) – “Asta a fost şansa mea atunci, să fie 1990… Am început să vând ziare în Piaţa Universităţii”

Dragoş Petrescu, patronul City Grill, a fost invitat în această dimineaţa în matinalul Magic Start.

Am vorbit despre cum şi-a început această afacere, succes, dans, copii şi emisiunea “Imperiul leilor”, în care îl vom vedea începând din această săptămână.

Dragoş este cu siguranţă un om Thrive, după cum am stabilit împreuna cu Crina Alexe, Head of Content Thrive Global România.  

“M-a intrigat foarte tare potenţialul de a mă întâlni cu antreprenori”, a declarat Dragoş Petrescu când a fost întrebat cum de a acceptat să participe la această emisiune “Am văzut în această emisiune aproximativ 100 de antreprenori, am stat de vorbă cu fiecare dintre ei. A fost un fel de feerie de idei”.

Dragoş a povestit în Magic Start când a făcut primii banii. “Asta nu se poate uita. Primii bani i-am făcut la 19 ani când m-am întors din armată. Am trecut printr-o revoluţie. Am plecat în comunism şi m-am întors în capitalism.”

Dragoş avea 6 luni de vacanţă, dar “mai ales o dorinţă imensă să fiu pe picioarele mele. Asta a fost şansa mea atunci să fie 1990, luna martie. M-am dus şi am început să vând ziare în Piaţa Universităţii”.

A urmat o tarabă închiriată în Piaţa Dorobanţi unde punea 200 de produse. “A fost cea mai buna şcoală de marketing”, spune el acum.

În lumea restaurantelor a intrat în 1999 cu “La Mama”, însă McDonalds i-a oferit cea mai bună şcoală de business şi de viaţă. Astăzi Dragoş Petrescu are 20 de restaurante, de la casual dinning la restaurant-eveniment

Supapa omului de afaceri este dansul, pe care îl practică acum în fiecare zi, inspirat de soţia lui. Iar Dragoş Petrescu ne-a povestit cu multă pasiune despre stilurile de dans, competiţiile la care participă, dansuri de societate şi emoţii. “Căutam o supapa, dar mai ales o activitate plăcută împreună cu familia mea”. Dansul i-a apropiat şi mai mult, iar în weekend a dansat la o competiţie împreună cu fiica lui cea mică, care are 13 ani.

Dragoş Petrescu a povestit în matinalul Magic Start cum şi-a crescut copiii. “Mai şi greşim, însă important este să te poţi reabilita”. El a vorbit despre cartea lui Jordan Peterson, “12 reguli de viaţă”. Una dintre reguli este să îţi laşi copiii să îşi trăiască copilăria.