Magic News

Jean Paul Gaultier, “copilul teribil al modei franceze”, şi-a încheiat cariera cu un show feeric

220 de modele au defilat la Paris în ultimul show de modă al designerului Jean Paul Gaultier. “Copilul teribil al modei franceze” în vârstă de 67 de ani şi-a luat adio de la lumea modei printr-un show feeric.

Prezentarea de modă a început cu o referinţă la una dintre piesele iconice ale designerului: celebrul sutien al Modennei din turneul “Blonde Ambition” din anii 90. Acum, modelele au adus pe scenă un sicriu din care ieşeau doi sâni conici.

Spectacolul regizat de Jean Paul Gaultier s-a terminat cu recitalul susţinut de Boy George.

Modelul Coco Rocha a oferit un număr de dans irlandez, Karlie Kloss, Gigi si Bella Hadid au intrat în joc şi au avut câte o atitudine pentru fiecare ţinută.

Acompaniată de bărbaţi cu bustul gol, Amanda Lear şi-a făcut apariţia pe podium, purtând dresuri şi o bluză strălucitoare.

La finalul show-ului, designerul a apărut pe podium îmbrăcat într-o uniform albastră de muncitor şi a fost ovaţionat de numeroase celebrităţi, printre care şi muzele sale, artista pin-up Dita Von Teese şi actriţa spaniolă Rossy De Palma.

Jean Paul Gaultier a vorbit despre sustenabilitatea în modă, făcând un apel la reciclarea hainelor. “Sunt prea multe haine! Nu le aruncaţi, reciclaţi-le!”. De altfel, ultima sa colecţie haute couture este prima “reciclată”.

Jean Paul Gaultier şi-a anunţat retragerea pe 17 ianuarie printr-un clip publicat pe platforma de micro-blogging Twitter, urmând să se îndrepte spre alte proiecte creative.  “Urmează ceea ce este mai bun”, a anunţat designerul făra a a face alte dezvăluiri.

El şi-a încheiat cariera după 50 de ani în slujba modei, însă Gaultier Paris şi linia haute couture vor continua să existe, creatorul dezvăluind că are un nou concept.

Jean Paul Gaulier şi-a lansat prima colecţie individuală în 1976, iar în anii în care au urmat a devenit unul dintre cei mai important designeri francezi. A creat haine pentru numeroşi artişti, pe lângă Madonna, el realizând ţinute pentru Kylie Minogue şi Marlyn Manson, dar şi pentru actorii din “Al cincilea element”. De la primele sale colecţii, a amestecat stiluri şi epoci, combinând elemente dintre cele mai variate.