Magic News

Ziua Drepturilor Copilului, sărbătorită la Magic FM

Pe 20 noiembrie, pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului - UNICEF sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.

Iar Magic FM a sărbătorit această zi magică, invitând-o în studioul Magic FM pe Despina Andrei, manager de comunicare UNICEF. Ea nu a venit singură, ci însoţită de 3 copii minunaţi, Alexandra, ambasador junior UNICEF, Erika şi George.

 “Noi astăzi vrem să colorăm lumea în albastru”, a declarat Despina Andrei. “Sărbătorim 30 de ani de la adoptarea Convenţiei cu privire la Drepturile Copilului. Este o zi foarte importantă. La nivel internaţional celebrăm această zi sub numele de World Children’s Day şi ne dorim foarte mult să punem copiii pe scenă, copiii să preia puterea, copiii să ia decizii, copiii să fie sub lumina reflectoarelor, drept pentru care tot ce facem astăzi este nu numai pentru copii, dar şi cu copiii.”  

UNICEF propune înfiinţarea unui Minister al Copiilor. “Este nevie de un astfel de organism pentru că în momentul de faţă respectarea drepurilor copilului pe diferite teme, sănătate, educaţie, protecţia lor, aceste atribuţiuni revin mai multor instituţii: Ministerului Educaţiei, Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. Ministerul Finanţelor este foarte important în alocarea bugetelor necesare. Un Minister al Copiilor există în state din vestul Europei, în statele scandinave, un astfel de minister ar putea asigura coordonarea tuturor instituţiilor care pot să asigure respectarea Drepturilor copilului.

Începând din 2015, la nivel global, UNICEF a creat oportunitatea de a ţine o lecţie pe drepturile copiilor. Au fost create materialele necesare, iar din 2015, mai mult de 8 milioane de copii au participat la lecţii de educaţie civică pe tema Drepturilor copiilor. “În momentul în care stii că ai un drept, îl poţi solicita”, spune Despina Andrei. Pe 20 noiembrie, aproximativ 60.000 de copii din România învaţă despre Drepturile Copilului.