Magic News

Leonardo DiCaprio a publicat fotografii de la “Marşul pentru Păduri” de la Bucureşti. Mesajul celebrului actor

Cunoscut pentru lupta sa împotriva schimbărilor climatice, actorul Leonrado DiCaprio a fost impresionat de organizarea la Bucureşti a Marşului pentru Păduri”, de la care a publicat fotografii pe contul său de Instagram, urmărit de peste 37 de milioane de oameni.

“Peste 4000 de oameni au mărşăluit pe străzile din Bucureşti, cerând Ministerului Pădurilor din România să pună capăt exploatării ilegale şi cerând protejarea ultimelor păduri virgine din Europa. Proteste similar au avut loc în mai multe oraşe din ţară”, a scris Leonardo DiCaprio.

“În fiecare an, 38 de milioane de metri cubi dispar din pădurile din România. Cei mai mulţi dintre copaci sunt tăiaţi illegal”, a continuat el.

“S-au înregistrat sute de atacuri împotriva pădurarilor, inclusiv 2 au fost ucişi cu brutalitate, pentru protejarea acestor păduri. De la Amazon pâna în România, atacurile împotriva pădurarilor sunt în creştere. Trebuie să protejăm pădurile şi pe oamenii care le protejează.”, a scris actorul.

Românii au fost impresionaţi de gestul actorului, mulţumindu-i pentru această postare prin care a făcut cunoscută lumii întregi situaţia gravă a pădurilor din România. “Îţi mulţumim foarte mult. Înseamnă enorm pentru noi.”, a fost doar unul dintre comentarii.