Magic News

Michael Jordan, cu ochii în lacrimi la deschiderea unei clinici pentru persoane defavorizate pe care a finanţat-o

Legendarul jucător de baschet Michael Jordan este o persoană extrem de generoasă.

Sportivul a donat 7 milioane de dolari pentru finaţarea a două clinici destinate persoanelor defavorizate, după ce în urmă cu o săptămănă a dat un milion de dolari pentru victimele uraganului din Bahamas.

Numit “Novant Health Michael Jordan Family Medical Clinic”, acest centru medical a fost deschis într-un cartier problemă din Charlotte, Carolina de Nord, iar în el vor putea fi trataţi chiar si pacienţii fără asigurare medicală.

Cu lacrimi în ochi, Michael Jordan, posesorul unei averi de 2 miliarde de dolari, potrivit Forbes, a declarat: “Este cu adevărat un moment emoţionant pentru mine să ofer ceva comunităţii în care am trăit în toţi aceşti ani”. “Este doar începutul bătăliei, iar noi vom încerca să primim cât mai mulţi oameni”, a adăugat sportivul, iar o a doua clinică urmează să fie deschisă în 2020, pe acelaşi principiu ca şi prima.

Celebrul număr 23 de la Chicago Bulls şi-a condus echipa în perioada 1991-1998 la 6 titlurri NBA, în condiţiile în care până la venirea sa la echipă, aceasta nu câştigase niciun titlu. După retargerea din activitatea sportivă, baschetbalistul şi-a mărit averea, contractual cu Nike şi crearea brand-ului Jordan aducându-i sume uriaşe.