Magic News

Metallica a donat în acest an peste 1,5 milioane de dolari

Metallica a donat peste 1,5 milioane de dolari pentru initiative caritabile în urma celor 25 de concerte susţinute în Europa în cadrul turneului “WorldWired”.

Trupa americană le-a mulţumit fanilor care au participat la concerte si au făcut posibilă această donaţie.

„Mulţumim mult tuturor celor care au participat la un concert «WorldWired» din Europa pentru că ne-au ajutat să donăm peste 1,5 milioane de euro organizaţiilor caritabile locale pe parcursul turneului de 25 de concerte”, a fost mesajul publicat de Metallica.

Pe 14 august, Metallica a cântat la Bucureşti şi a donat 250.000 de euro iniţiativei Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, #NoiFacemUnSpital, pentru construcţia primului spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România.

Din aceasta sumă, 50.000 de euro au fost contribuţie proprie, trupa direcţionând prin fundaţia All Within My Hands suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al concertului din Bucureşti.

 Înfiinţată, pe 28 octombrie 1981, la Los Angeles, de toboşarul Lars Ulrich şi chitaristul şi vocalistul James Hetfield, Metallica este formată în prezent din James Hetfield (voce, chitară), Kirk Hammett (chitară), Robert Trujillo (bas) şi Lars Ulrich (tobe). Trupa a  a lansat zece albume de studio, a câştigat nouă premii Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2009.