Magic News

Florina Cercel a trăit o mare iubire - “M-a văzut pe stradă şi s-a îndrăgostit de mine"

Actriţa Florina Cercel, considerată în tinereţe una dintre cele mai frumoase femei din România, a murit la vârsta de 76 de ani din cauza unui cancer pulmonar.

Cu o carieră de peste 50 de ani în teatru, actriţa ascundea o poveste de viaţă emoţionantă, teatrul ajutând-o de fiecare dată şă depăşească momentele dificile din viaţa personală.

Florina a trăit o mare iubire, medicul Ioan Perian Liviu, cel care i-a fost soţ. La 29 de ani, actriţa rămânea văduvă, după ce soţul ei a murit din cauza cancerului pulmonar, şi cu un mare gol în suflet, pe care nu avea să i-l mai umple cineva.

„Iubirea dintre doi oameni e foarte importantă şi e foarte greu de păstrat, de ocrotiti, de înţeles, de suportat uneori. E o mare responsabilitate să realizezi că iubeşti şi eşti iubit şi cum să o păstrezi. El a fost cu adevărat cea mai mare iubire a mea, m-a văzut pe stradă şi s-a îndrăgostit de mine. Mi-a făcut o curte de modă veche, chiar şi pentru vremea aceea“, dezvăluia Florina Cercel în cartea „Poveşti de dragoste ale vedetelor“.

Florina Cercel a povestit cum l-a cunoscut pe bărbatul pe care l-a iubit atât de mult şi cum a dansat o noapte întreagă cu el.

“Am primit o scrisoare pe adresa teatrului, o invitaţie în care mi se spunea cu nume şi prenume de data asta: “Sunt doctorul Ioan Perian Liviu, sunt admiratorul care vă trimite flori de atâtea luni, este ziua mea de Sfântul Ioan şi vă rog frumos permiteţi-mi să vă invit la ziua mea.

Am dansat până a doua zi la prânz, nu am mâncat, nu am băut, nu m-a lăsat din braţe, cineva din când în când ne mai dădea un pahar de vin sau un pahar cu apă, nu ştiu cum au trecut orele. Şapte ani mai târziu a murit. În sufletul meu, fericirea mea cu el a fost şi este şi acum unică, probabil că ăsta a fost şi motivul pentru care eu nu am mai fost niciodată după aceea, chiar dacă am iubit, chiar dacă am fost iubită, cea din acei şapte ani cu el. Ăsta a fost destinul”, a mărturisit Florina Cercel.