Magic News

Rutger Hauer, actorul din “Blade Runner” şi “Sin City”, a murit la vârsta de 75 de ani

Cunoscut pentru rolurile din filmele “Blade Runner” (1982) şi “Sin City” (2005), actorul Rutger Hauer, interpretul mai multor roluri negative în cinematografie, a murit la vârsta de 75 de ani.

Agentul său a confirmat moartea actorului, adăugând că acesta a fost incinerat în timpul unei ceremonii private.

Rutger Hauer a fost descoperit de regizorul Paul Verhoeven, care l-a distribuit în serialul “Floris” şi apoi în filmele „Turkish Delight” (1973) şi „Soldier of Orange” (1977), cineastul numindu-l pe Hauer “alter-ego-ul” său.

Hollywood-ul i-a deschis porţile actorului olandez după ce acesta a jucat în „Nighthawks” (1981), în care l-a avut partener pe Sylvester Stallone. Însă toată lumea îşi va aminti de personajul său, Roy Batty ,din filmul “Blade Runner”.

În anii 90, Rutger Hauer a alternat filmele mici cu marile producţii, iar în anii 2000 a jucat alături de Bruce Willis în “Sin City”. În 2017 a apărut în “Valerian şi oraşul celor o mie de planete”, regizat de Luc Besson, iar în 2018 a jucat în “Les freres Sisters” alături de o distribuţie de excepţie, John C. Reilly, Joaquin Phoenix şi Jake Gyllenhaal.

Rutger Hauer a fost şi un activist convins, implicându-se în acţiuni de mediu şi luptând împotriva SIDA.

Foto: Gettyimages.com