Magic News

Interviul cu Michael Bolton de la miezul nopţii – “Publicul român nu este timid şi tăcut, chiar te face să ştii cum se simte”

Michael Bolton va cânta peste câteva zile în România, celebrul artist urmând să susţină două concerte. Pe 20 iulie el va concerta la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, iar pe 22 iulie va urca pe scena Sălii Palatului din Bucureşti.

Înainte de concertele din România, Liana Stanciu a vorbit cu Michael Bolton la telefon. Era miezul nopţii la Bucureşti, iar artistul ne-a povestit despre acest turneu, despre cât de bine se simte în România şi ne-a dezvăluit ce înseamnă “magic” pentru el.

Va fi un turneu lung, am citit despre asta pe site-ul tău oficial. Pe https://michaelbolton.com/ poţi să afli toate oraşele pe care le vizitezi.

Vor fi 7-8 săptămâni de turneu care se vor încheia la Bangkok după care mă întorc la Los Angeles şi New York. Ma voi simţi cu un an mai bătrân după ce voi termina acest turneu. Este entuziasmant să fiu în faţa unui public atât de viu. Sunt foarte fericit să fiu în locuri pe care le iubesc.

Românii, în mod special femeile din România, te iubesc. La ce te gândeşti când spun ”România”, pentru că ai mai fost aici. Care sunt cele mai frumoase amintiri pe care le ai?

Am avut un concert la care a asistat preşedintele României. Am cântat în aer liber de Anul Nou în Bucureşti. Cea mai mare parte a timpului am petrecut-o în Bucureşti unde m-am simţit foarte bine primit şi exact ca acasă. Fanii nu se feresc să se exprime şi asta e minunat. Am avut o experienţă grozavă. Prima dată când am venit în Bucureşti, România era o ţară entuziastă, o democraţie tânără. Se simţea foarte multă energie.

Va fi prima dată când cânţi în Transilvania, prima dată în Cluj. Stii ceva despre Transilvania?

(Râde) Doar ce am văzut în filme. Castelul lui Dracula nu e aşa de mare cum apare în filme, nu-i aşa? Pentru americani, Transilvania e unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri.  

Sunt doar legende... O să o iubeşti şi o să vezi că nu este nimic înfricoşător acolo.

Radioul pentru care lucrez se numeşte Magic FM. Îmi poţi spune ce înseamnă “magic” pentru tine?

Muzică, dragoste, chimia care se produce. Job-ul meu nu este de a cânta, ci de a fi conectat muzical cu publicul. Când acest lucru se întâmplă se produce putere, optimism şi inspiraţie. Este magic. Uitându-mă înapoi la ceea ce mă inspiră in cariera mea… Nu am visat niciodată că voi pleca în turnee în toată lumea şi că voi reveni iar şi iar în diferite ţări. Publicul stie toate cântecele de la începutul carierei mele. Publicul român nu este timid şi tăcut, chiar te face să ştii cum se simte. Energia vine de la trupă, de la muzică, sper că şi de la interpretarea mea, şi apoi se creează conexiunea dintre public şi artist, se dezvoltă de-a lungul concertului şi asta este răsplata pentru artist, să simtă dragostea publicului pentru muzică. Ştiu că sună ca un clişeu, însă când vii într-o ţară şi eşti departe de casă cel mai important lucru este felul în care oamenii te tratează. Chiar acum sunt în drum spre aeroportul JFK, este începutul acestui turneu, este dificil să te acomodezi cu diferitele fusuri orare, cu zborurile lungi, dar ceea ce te face să rezişti este acest schimb de energie dintre public şi artist.

Ai putea spune că eşti acasă şi în State si în România?

Mă simt ca acasă în România, în sensul că oamenii mă fac să mă simt foarte bine primit. Când oamenii te fac să te simţi ca acasă atunci te simţi confortabil. Mă simt bine primit. Asta te întâmplă oriunde mă duc. Oamenii cumpără bilete cu foarte mult timp înainte, cântă cu mine, se distrează, îmi transmit foarte mult. Nu e vorba de arhitectura unui oraş sau de cât de bogaţi sunt oamenii. Nu o să dau exemple aici. Am fost în ţări foarte frumoase în care am simţit o anumită răceală. În Bucureşti oamenii sunt foarte calzi. E o mare diferenţă.

Să vorbim despre concertele din 20 şi 22 iulie. Vei cânta alături de un band… Muzicienii cu care vii au mai fost în România? Vei fi ca un ghid pentru ei?

Le place să exploreze ei înşisi. Sunt oameni în trupă cu care cânt de 30 de ani. Când au văzut România în program au fost foarte fericiţi şi nerăbdători să vină aici. Primeşti oferte de la promoteri pentru concerte în diferite oraşe din lume şi, în unele cazuri, spui că o să încerci să cânţi cât de bine poţi, iar în alte locuri abia aştepţi să ajungi. Iar Bucureştiul este un loc în care mă simt foarte bine.

Îţi aminteşti un cuvânt în limba română? “Bună seara…”

Nu… (râde) încă mă mai perfecţionez la limba engleză…  

Biletele pentru concertele din România sunt disponibile aici: http://bit.ly/BileteMichaelBolton