Magic News

Cum a ajuns Michael Bolton să cânte "unul dintre cele mai mari cântece soul din toate timpurile"

În 1966 Percy Sledge lansa melodia “When a Man Loves a Woman”, însă Michael Bolton avea să o facă cunoscută lumii întregi, aceasta devenind una dintre cele mai frumoase balade.

Celebrul hit s-a instalat încă de la debut pe prima poziţie în topul Billboard Hot 100, iar în prezent ocupă locul 53, în topul Celor mai tari 500 de piese ale tuturor timpurilor, realizat de revista Rolling Stone.

Potrivit aceleaşi reviste, Percy Sledge şi-a pierdut jobul, dar şi iubita, plecată la Los Angeles, în perioada în care a compus “When a Man Loves a Woman”. “Nu aveam bani pentru a o urma, nu puteam face nimic pentru a o recupera”, povestea el.

Artistul a compus melodia şi a scris cuvintele înainte de a le încredinţa prietenilor din grupul din care făcea parte, care s-au ocupat de aranjamentele muzicale.

Melodia a fost cântată şi de Bette Middler, a fost aleasă pentru coloana sonoră a unei reclame la blugi şi s-a dovedit o adevărată reţetă a succesului.

În 1991, Michael Bolton a cântat din nou “When a Man Loves a Woman”, reluând astfel “unul dintre cele mai mari cântece soul din toate timpurile”, potrivit Rock and Roll Hall of Fame.

Michael se chinuise timp de 18 ani, perioadă în care lansase 9 albume, să aibă un hit. Avea 34 de ani şi spera să dea, în sfârşit, lovitura cu o melodie. Se oprise la “When a Man Loves a Woman”, iar Tommy Mottola, directorul casei de discuri Sony, este cel care l-a încurajat să facă un cover dupa această piesă. Restul este istorie, melodie ajungând pe primul loc în topul Billboard Hot 100, iar Michael Bolton fiind răsplătit cu un premiu Grammy. Iar îndrăgostiţi din lumea întreagă continuă să asculte cu aceeaşi emoţie unul dintre cele mai mari cântece soul din toate timpurile.